[ X ]
[ X ]
Important17 Septembrie 2019 06:00

Declarație: Vladimir Cebotari ar putea să introducă în această campanie electorală nuanțe de competiție

Cunoscutul analist politic, Igor Boțan este de părerea că, nu se pune problema unei campanii pașnice, se pune problema la general a unei campanii. Declarația a fost făcută într-un interviu pentru europalibera.org.

După cum informează TRIBUNA, Igor Boțan a declarat că, iată că se termină perioada de înregistrare a candidaților și noi nu prea vedem candidați, nu vedem o activitate electorală intensă, așa cum eram obișnuiți.

„Deci, marea problemă acum este să avem o campanie cât de cât decentă și cetățenii să aibă din cine alege. Sigur că și electoratul, și forțele politice au fost intoxicate încă de anul trecut, după alegerile noi în municipiul Chișinău, și în linii mari tot ce au avut să-și reproșeze candidații, toate atacurile pe care ni le puteam imagina au fost utilizate de către concurenții electorali. Acum avem această situație relativ liniștită, știm principalii candidați, nu cred că s-au schimbat prioritățile acestor candidați; ei și-au făcut publice platformele electorale și prioritățile pentru municipiul Chișinău încă în 2018, în luna mai. Deci, toată lumea așteaptă: poate pe spectrul politic apare ceva nou, poate unioniștii reușesc cumva să se consolideze și să înainteze un candidat care ar face concurență celor doi care anul trecut au ajuns în al doilea tur de scrutin”, a precizat el.

Totodată, analistul s-a referit și la timiditatea democraților.

„Democrații vedem că abia zilele acestea au făcut un anunț că dl Vladimir Cebotari va veni candidat aici, în municipiul Chișinău. Dl Pavel Filip, despre care se vorbea că ar putea să facă o campanie puternică aici, în Chișinău, a hotărât să nu se lanseze în campania electorală, a devenit șef de partid, poate trebuie să coordoneze campania Partidului Democrat pe întreaga țară, dar iată Vladimir Cebotari, care este un polemist, din punctul meu de vedere, foarte puternic ar putea să introducă în această campanie electorală nuanțe de competiție ca să nu rămână doar cei doi candidați de anul trecut pe care îi cunoaștem foarte bine și le cunoaștem și platformele pentru municipiul Chișinău”, a mai spus Boțan.

Andriana Cheptine 

Sondaj

  • Ce evenimente ar putea marca anul politic 2020?

    View Results

    Loading ... Loading ...