[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important15 Septembrie 2019 14:00

OMUL SĂPTĂMÂNII – ANDREI POPA, DIRECTORUL GENERAL INTERIMAR AL AGENȚIEI DE STAT PENTRU PROPRIETATEA INTELECTUALĂ A REPUBLICII MOLDOVA

Dacă pentru unii concediile sunt în toi, pentru Directorul general interimar al AGEPI, Andrei Popa și echipa sa, săptămâna care a trecut, a fost una plină de realizări, proiecte ambițioase și evenimente demne de toată lauda.

Pe 8 septembrie, AGEPI a sărbătorit aniversărea a XXVII-a din ziua fondării, iar în mesajul său de felicitare, Andrei Popa este mândru, în calitatea sa de Director general interimar, de realizările personale și ale echipei AGEPI, care este ”în stare să răspundă tuturor sarcinilor stabilite de Guvern, de organismele și structurile internaționale din domeniu proprietății intelectuale”.

Ambiția lui Andrei Popa de a realiza misiunea AGEPI de promovare a sistemului național de proprietate intelectuală, a făcut ca în această săptămână să fie semnate două acorduri de colaborare, care deja contribuie direct, la instruire şi dezvoltare a abilităţilor tinerilor designeri  în domeniul proprietății intelectuale și respectării drepturilor de PI, și la perfecționarea cadrului normativ național, astfel încât invențiile brevetate din domeniul medicamentelor, activității farmaceutice și dispozitivelor medicale, să contribuie direct la micșorarea prețurilor în beneficiul cetățenilor.

De asemenea, au fost întreprinse acțiuni pentru consolidarea sistemului de gestiune colectivă, inclusiv prin perfecționarea legislației, astfe încât să se asigure  exploatarea eficientă a drepturilor, în beneficiul atât al membrilor organizațiilor de gestiune colectivă, cât și al  titularilor de drepturi și al utilizatorilor. Aceste activități, care s-au desfășurat cu beneficiarii sistemului de gestiune colectivă, constituie un obiectiv primordial pentru Andrei Popa, de-a lungul săptămânii, dar și pentru întreaga activitate.

Chiar dacă timpul petrecut la muncă, îl depășește cu mult pe cel prevăzut de legislație, pentru Andrei Popa, promovarea AGEPI, ca și garant al respectării drepturilor de proprietate intelectuală, precum și transparența activității instituției, va rămâne întotdeauna o prioritate.

TRIBUNA precizează: Andrei Popa s-a născut pe data de 27 martie 1986, la Chișinău. A absolvit Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea Științe Economice. A făcut masterul în Audit și Expertiză Financiară. Totodată, din 2008 până în prezent a participat la numeroase studii/programe de calificare internaționale în domeniul proprietații intelectuale. Din 2010 deține calitatea de mandatar autorizat în proprietate intelectuală și este printre puținii evaluatori ai proprietății intelectuale. În perioada 2008-2010 a activat în domeniul transferului tehnologic, iar în anii 2010-2015 a condus un grup de consultanță și avocatură specializat în proprietate intelectuală. Din 2015 a ocupat funcția de consilier al directorului general al AGEPI, din martie 2016 pe cea director general adjunct al AGEPI, iar din 29 iulie 2019 a fost numit director general interimar al AGEPI.

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...