[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important8 Septembrie 2019 14:00

Omul Săptămânii - Joseph Daul, Președintele Partidului Popular European

În această săptămână, Joseph Daul, Președintele Partidului Popular European, a efectuat o vizită în Moldova. El a avut întrevederi cu conducerea de vârf a  Republicii Moldova şi cu liderii partidelor care fac parte din familia PPE. În cadrul acestor întrevederi, Joseph Daul a transmis mai multe mesaje importante. 

Președintele PPE a declarat că urmărește îndeaproape evoluția situației din Moldova de-a lungul anilor și mai ales în ultimele luni și admiră curajul și maturitatea politică a Prim-ministrului Maia Sandu și a viceprim-ministrului Andrei Năstase, „care au găsit o soluție pentru a oferi cetățenilor un guvern pentru toți, nu doar pentru unii”.

„Această nouă schimbare la Chișinău aduce multă speranță, dar creează și mai multe așteptări. Trebuie să știți că 100 de zile cu o nouă guvernare nu pot schimba ceea ce a fost distrus și corupt timp de ani de zile. Lupta împotriva corupției, o justiție independentă și respectarea statului de drept necesită multă muncă, din multe direcții”,  a subliniat Joseph Daul.

Totodată, Joseph Daul a reafirmat susținerea totală pentru Guvernul actual „care are o misiune foarte dificilă și complicată, aceea de a readuce Moldova pe calea cea dreaptă”. „Datorită primelor acțiuni concrete ale Guvernului Sandu, Republica Moldova a recâștigat încrederea Uniunii Europene, care este deja pe cale să transfere prima tranșă de asistență financiară, care a fost blocată în trecut”, a mai adăugat Președintele PPE.

De asemenea, Joseph Daul și-a exprimat opinia că Parlamentul Moldovei, autoritățile în general, traversează o perioadă de importanță majoră pentru Republica Moldova.  „Aveți oportunitatea istorică pentru a înainta țara Dumneavoastră pe calea  unei democrații funcționale, justiției echitabile, statului de drept, iar în acest sens puteți conta pe întreaga noastră susținere”, a afirmat Președintele PPE.

TRIBUNA precizează: Joseph Daul s-a născut la data de 13 aprilie 1947 în Strasbourg, Franța. De profesie este agricultor. Și-a început cariera politică în anul 1989, când a fost ales primar al comunei alsaciene Pfettisheim, funcție pe care a deținut-o până în anul 2001. În perioada 1999-2014 a fost membru al Parlamentului European din partea Franței. Din noiembrie 2013, este Președinte la Partidului Popular European.

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...