[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news22 August 2019 06:00

Doi foști fruntași ai PL – în componența Corpului de Control al Prim-ministrului. Structura e condusă de un ex-viceministru!

Doi foști fruntași ai Partidului Liberal (PL), Igor Talmazan și Valeriu Nani, se regăsesc în componența Corpului de Control al Prim-ministrului, informează TRIBUNA.

Igor Talmazan a fost numit în calitate de Șef al Corpului de Control al Prim-ministrului, la 25 iunie 2019, de către Premierul Maia Sandu. Igor Talmazan este avocat de meserie. Anterior, el a deținut funcția de viceministru al Mediului (21 decembrie 2016 – mai 2017), fiind înaintat de Partidul Liberal, dar și funcția de șef al Inspectoratului Ecologic de Stat (august 2015 – decembrie 2016). El a fost și consilier în cadrul Consiliului local Mereni, raionul Anenii Noi (2011-2015), din partea PL, și consilier municipal în cadrul Consiliului Municipal Chișinău, intrând în funcție de la 28 iulie 2016, pe care a deținut-o până în luna decembrie a acelui an. Talmazan a fost și reprezentantul cu drept de vot consultativ în cadrul Consiliului Electoral al Circumscripţiei Electorale municipale Chişinău nr. 1 al lui Valeriu Munteanu, candidatul PL la șefia capitalei la alegerile din 20 mai 2018.

Valeriu Nani a fost numit în calitate de consilier în cadrul Corpului de Control al Prim-ministrului, la 1 iulie 2019. Nani a fost vicepreședintele al OT Ciocana a Partidului Liberal, formațiune din cadrul căreia a plecat în decembrie 2018. Valeriu Nani este licenţiat în drept, iar la 17 ianuarie 2017 a fost numit în funcţia de şef al Inspectoratului Ecologic de Stat, în locul lui Igor Talmazan, care fusese numit viceministru al Mediului. Anterior, din 2015, Nani a fost șef adjunct al Inspectoratului Ecologic de Stat, iar înainte de asta a activat în organele administraţiei publice locale.

De asemenea, din Corpul de Control al Premierului, potrivit informațiilor disponibile, mai fac parte Valeriu Vlas și Adrian Panciuc – numiți la 1 iulie curent.  Cel din urmă, însă, la 18 august curent a depus declarație de avere „la eliberare din funcție”.

TRIBUNA precizează: Corpul de Control al Prim-ministrului a fost creat în toamna anului 2017. Conform legii, Corpul de Control al Premierului verifică realizarea de către Cancelaria de Stat, ministere și alte autorităţi administrative centrale şi structuri organizaţionale a atribuţiilor prevăzute de cadrul normative, efectuează controale ce vizează îndeplinirea sarcinilor stabilite în actele Guvernului, în programul de activitate al Guvernului şi în alte documente de politici publice, precum şi în indicaţiile Prim-ministrului. Efectivul de personal al Corpului de Control e format din 8 funcții, care sunt create din contul unităților de personal prevăzute pentru Cabinetul prim-ministrului și Cabinetul viceprim-ministrului.

Primul șef al Corpului de Control al Premierului a fost Eremei Priseajniuc (octombrie 2017 – iunie 2019).

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...