[ X ]
Exclusiv21 August 2019 12:00

Proiectul „Politicienii Zilei”: Ala Nemerenco, Octavian Țîcu și Ion Apostol

TRIBUNA continuă proiectul de popularizare a politicienilor din RM – „Politicienii Zilei”, în cadrul căruia ne referim la politicienii care s-au născut în ziua respectivă. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi de politicienii: Ala Nemerenco, Octavian Țîcu și Ion Apostol.

Ala Nemerenco s-a născut la data de 21 august 1959 în s. Soloneț, r. Soroca. Deține licența în medicină generală, masterat în management și sănătate publică, dar și Doctorantura în medicină socială și management. Pe parcursul anilor, a deținut mai multe funcții în domeniul medicinii, iar printre ultimele funcții a fost Director la IMSP Clinica Universitară de Asistență Medicală Primară; Șef de proiect la Organizația Mondială a Sănătății în Oficiul de țară pentru Republica Moldova; Consilier personal al Ministrului sănătății din România la Banca Mondială în București; Expert internațional pe sisteme de sănătate, consilier în Consiliul Municipal Chișinău. Din 8 iunie 2019 este Ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Octavian Țîcu s-a născut pe data de 21 august 1972, în satul Costuleni, raionul Ungheni. Este istoric și fost boxer profesionist. Între 1995 și 2003 a devenit de 7 ori campion național la box, iar în 1996 a reprezentat Republica Moldova la Jocurile Olimpice de vară. În perioada 26 februarie 2013 – 30 mai 2013 a fost ministru al Tineretului și Sportului. A fost înaintat în funcție de către Partidul Liberal. În martie 2015 s-a alăturat grupului de inițiativă de formare a Partidului Popular European din Moldova. La alegerile locale generale din 14 iunie 2015 a fost ales în funcția de consilier raional în Ungheni din partea Blocului electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova – Iurie Leancă”. Pe 20 august 2015, în cadrul ședinței consiliului raional Ungheni, Octavian Țîcu, a anunțat că părăsește Partidul Popular European. În prezent este deputat în Parlamentul Republicii Moldova pe lista Blocului ACUM.

Ion Apostol s-a născut pe data de 21 august 1962 în satul Văratic, raionul Râșcani. Între martie-noiembrie 2010 și din 2014 până în februarie 2019, a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova. De profesie este profesor de limbă engleză. În legislatura a XVIII-a a fost membru al Comisiei agricultură și industrie alimentară, iar în legislatura a XX-a – membru al Comisiei politică externă şi integrare europeană. Membru al fracțiunii Partidului Liberal.

Andriana Cheptine

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...