[ X ]
Breaking news21 August 2019 06:30

Detalii neștiute din biografia celui mai nou vicepreședinte al PLDM: „Sunt membru de aproximativ 12 ani”

Iulian David a fost ales vicepreședinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) la 30 iunie curent, însă calitatea de membru de partid o deține, practic, de la fondarea formațiunii – în 2007, informează TRIBUNA.

Iulian David, într-un interviu pentru www.oficial.md, a spus cine este el și s-a referit la activitatea sa în partid. „Sunt vicepreședinte al PLDM din 30 iunie, de la ultima ședință a Consiliului Politic Național. Eu sunt membru încă din 2007, când am colectat semnături pentru înregistrarea partidului și am participat la organizare, mai mult în raionul Călărași, de unde sunt de baștină, și de atunci sunt membru activ. Am activat mai mult în teritoriu, până în 2016, în cadrul Organizației teritoriale Călărași, unde sunt și consilier raional la al doilea mandat din partea PLDM. După ceea ce s-a întâmplat în cadrul Organizației naționale a PLDM, am hotărât că trebuie să ne implicăm în activitate un pic mai dinamic și să promovăm valorile PLDM-ului, cele inițiale”, a menționat politicianul.

Vicepreședintele PLDM a povestit și cum a ajuns în partid. „În 2007, era PCRM-ul la guvernare. Alternativele de dreapta erau inconsistente și nu răspundeau așteptărilor. Fiind tânăr, aveam alte așteptări și am încercat să contribui și să mă implic ca să schimb un pic lucrurile. Acum am ajuns unde am ajuns, sunt membru al PLDM de aproximativ 12 ani”, a precizat el.

Fiind întrebat despre activitatea de consilier raional și dacă a fost supus anumitor presiuni, Iulian David a spus: „Personal pot să răspund de mine, dar cunosc situația altor consilieri raionali, locali, primari din zona mea. Eu nu am avut nicio presiune. Deci, nu au îndrăznit, au fost discuții cu alte persoane. Nu am avut nicio tentativă, nici de discuții, nici de presiune asupra mea privind desfășurarea activității mele. Până în ziua de azi sunt consilier raional din partea PLDM și îmi duc mandatul la bun sfârșit”.

Amintim că, Congresul I de constituire a Partidului Liberal Democrat din Moldova a avut loc la 8 decembrie 2007, însă formațiunea a fost înființată câteva luni mai devreme.

Cristina Gurez

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...