[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important19 August 2019 17:00

Un lider de partid propune semnarea unui Pact de Salvare Națională pentru 8 ani. Iată cu ce scop!

Președintele Partidului Popular Socialist din Moldova (PPSM), Victor Stepaniuc, ex-deputat, ex-vicepremier, afirmă că se convinge, pe parcursul anilor, că în Moldova lipsește dialogul constant la tema dezvoltării țării între specialiștii în economie, oamenii de știință și politicieni. Astfel, el propune semnarea unui pact ce ar presupune dezvoltarea dialogului social și politic.

După cum informează TRIBUNA, într-o postare pe o rețea de socializare, Victor Stepaniuc a scris că, trebuie dezvoltat dialogul social și politic pe toate diagonalele posibile.

„Toate reformele în economie după anul 1991, ca regulă, s-au făcut haotic, au dus la degradarea economiei și nivelului de viață a cetățenilor și în mare parte s-au realizat de oameni părtinitori și deseori incompetenți și lipsiți de voință, care lucrează doar după sfaturile FMI și în interesul corporațiilor bogate. Guvernanții noștri, venind în fruntea statului ca regulă, neagă tot ce au făcut predecesorii, se considera salvatori ai națiunii, atotștiutori și deținători ai adevărului absolut. E timpul ca în al 12-lea ceas, măcar actualii guvernanți, politicienii, intelectualii să conștientizeze profund gravele probleme și situația Moldovei. Trebuie dezvoltat dialogul social și politic pe toate diagonalele posibile și de semnat un Pact de Salvare Națională pentru 8 ani, scopul căruia trebuie să fie nu politica, geopolitica și ambițiile de putere, ci strategia dezvoltării durabile a țării, creșterea economiei, calității vieții pentru majoritatea cetățenilor, creșterea numărului populației în Moldova, etc. etc…”, a scris Stepaniuc.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...