[ X ]
Exclusiv19 August 2019 10:00

Proiectul „Politicienii Zilei”: Gaik Vartanean, Serafima Borgan, Eugeniu Grabovschi și Victor Șelin

TRIBUNA continuă proiectul de popularizare a politicienilor din RM – „Politicienii Zilei”, în cadrul căruia ne referim la politicienii care s-au născut în ziua respectivă. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi de politicienii: Serafima Borgan, Eugeniu Grabovschi și Victor Șelin.

Gaik Vartanean s-a născut pe data de 19 august 1979. Este la prima experiență de deputat. Este membru al Comisiei politică externă şi integrare europeană. Membru al fracțiunii socialiștilor. Anterior a fost consilier în Consiliul Municipal Chișinău.

Serafima Borgan s-a născut pe data de 19 august 1942 în satul Ciorna, raionul Rezina. Între anii 2001 și 2009 a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova. De profesie este zootehnician, politolog. În legislatura a XV-a a fost secretar al Comisiei pentru administrația publică, iar în legislatura a XVI-a – secretar al Comisiei pentru politică externă și integrare europeană. Membru al fracțiunii parlamentare a Partidului Comuniștilor din Republica Moldova.

Eugeniu Grabovschi s-a născut pe data de 19 august 1944 în satul Țânțăreni, raionul Telenești. Între anii 1994 și 1998 a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova. De profesie este matematician. A fost membru al Comisiei pentru control și petiții a Parlamentului. Membru al fracțiunii parlamentare a Partidului Democrat Agrar din Moldova, însă s-a retras din rândurile PDAM prin declarația din 14 iulie 1995.

Victor Șelin s-a născut la 19 august 1965 în Rîșcani. Victor Șelin a fondat prima agenție de securitate particulară din Republica Moldova și, grație acesteia, Moldova a fost prima țară din CSI care a avut o lege privind activitatea de detectiv. La alegerile din 5 aprilie 2009, Victor Șelin a fost pe locul trei în lista Partidului Social Democrat. În prezent este președintele Partidului Social Democrat din Moldova.

Andriana Cheptine

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...