[ X ]
Important19 August 2019 15:11

Președintele: Cea mai corectă și mai cumpătată poziție a factorilor politici acum constă în abordarea neutră și imparțială a proceselor interne ale CC

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în legătură cu alegerea președintelui Curții Constituționale (CC), declară că, „cea mai corectă și mai cumpătată poziție a factorilor politici acum constă în abordarea neutră și imparțială a proceselor interne ale CC, fără preferințe sau animozități personale afișate public”, informează TRIBUNA.

„Deciziile și alegerile echipei de judecători ai Curții Constituționale sunt în afara sferei de influență și ingerință a politicului, doar în așa mod vom putea promova o reformă autentică a justiției, când judecătorii vor fi imuni politic și eficienți profesional. Eu însumi, ca președinte al țării, am luat act de decizia CC, apreciez calitățile profesionale ale noului președinte al CC, Vladimir Țurcanu, și mizez pe activitatea cât mai onorabilă a Curții Constituționale”, a scris Dodon, pe Facebook.

Amintim că, astăzi, în urma anunțării președintelui Curții, Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, a solicitat ca fiecare judecător al CC să spună public pentru cine și-a dat votul.

De menționat că, prin vot secret și cu majoritatea voturilor, Vladimir Țurcan a fost ales pentru un termen de trei ani la conducerea instituției.

Mihaela Conovali

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...