[ X ]
Important18 August 2019 07:00

Un analist critică proiectul politic inițiat de ex-deputații Tkaciuk și Muntean: „Va fi unul mic și marginal”

Analistul politic Roman Mihăeș susține că, din cauza gălăgiei în jurul proiectului „Partidul Acțiunii Colective – Congresul Civic”, a făcut și el un efort și a citit programul formațiunii inițiat de ex-deputații Mark Tkaciuk și Iurie Muntean, iar, ulterior, a venit cu unele comentarii.

După cum informează TRIBUNA, într-o postare pe o rețea de socializare, Roman Mihăeș a criticat noul proiect politic.

„Un text neoanarhist, dar slăbuț, plin de teoretizări și concluzii aproximative. Dodon poate să doarmă liniștit, proiectul lui Tkaciuc/Muntean nu reprezintă un pericol pentru el și partidul său, ideologia PSRM, bazată pe patriotism moldovenesc, familie și biserică, e simplă, clară și aduce voturi garantate. Tkaciuc nu este omul creației. El este omul revoluției anarhiste continue, un Che Ghevara postsovietic, revoluționar de profesie. Tkaciuk a rămas ancorat în URSS, el este homo sovieticus. Tkaciuk nu a reușit să devină cu adevărat cetățean moldovean, el trăiește în coordonatele Imperiului Rus, cu numele URSS și visează la refacerea acestuia într-o formă sau alta”, a precizat analistul.

Potrivit lui, partidul construit de Tkaciuk și Muntean „va fi unul mic și marginal”.

„Rolul său va fi de a completa corul partidelor ghidate de serviciile rusești, în partida antioccidentală, în calitate mai mult de centru analitic și informațional antiromânesc și antieuropean. Exemplu de idee care nu lucrează în RM, deja e testată în practică, este impozitul zero pe venit”, a mai scris Mihăeș.

Andriana Cheptine

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...