[ X ]
Important18 August 2019 10:00

„Roadele muncii” în Parlament a noului judecător al CC, Vladimir Țurcan!

Deputatul Vladimir Țurcan a fost numit judecător la Curtea Constituțională și urmează să-și depună mandatul de ales al poporului. În context, vă propunem să vedeți roadele muncii sale în Parlament.

După cum informează TRIBUNA, Vladimir Țurcan a fost deputat între anii 2001-2002, 2005-2010 și din 2014 până în prezent.

Potrivit paginii oficiale a Parlamentului, din informația disponibilă, începând cu anul 2010, deputatul a fost autor și co-autor a 90 de proiecte de iniţiative legislative. Astfel, au fost adoptate – 6, sunt în faza de adoptare – 17,  în examinare – 11, au fost respinse – 27 și au fost retrase – 29.

De menționat că, de-a lungul activității în Parlament a fost Președinte al Comisiei juridice, pentru numiri și imunități, prim-vicepreședinte al Parlamentului, Președinte al Comisiei pentru drepturile omului şi relaţii interetnice, iar în actuala legislatură este vicepreședinte al Comisiei juridice, numiri şi imunităţi.

A fost membru al fracțiunii Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, dar în 2009 a părăsit rândurile acesteia, devenind deputat neafiliat. Începând cu legislatura precedentă, este membru al fracțiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

Andriana Cheptine

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...