[ X ]
Important11 August 2019 10:00

Top – 10 cei mai activi actori politici în luna iulie

TRIBUNA continuă publicarea clasamentelor convenţionale lunare a celor mai activi actori politici. De data aceasta ne vom referi la luna iulie, recent încheiată.

1). Preşedintele Igor Dodon

Și în această lună, şeful statului a rămas liderul clasamentului nostru convenţional. În luna iulie a avut 48 de acţiuni publice şi evenimente. Astfel, Preşedintele a fost unicul actor politic care a avut minimum un eveniment pe zi, iar în unele zile două-trei.

2). Premierul Maia Sandu

Locul doi la capitolul activism îi revine Premierului Maia Sandu, care, în această lună, a avut 34 de acţiuni publice şi evenimente, în această postură. Media înregistrată de ea a fost de aproximativ un eveniment pe zi.

3). Speakerul Zinaida Greceanîi

„Bronzul” la acest capitol l-a obținut Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, care în această lună a avut 30 de acţiuni publice şi evenimente. Și Speakerul a înregistrat o medie de un eveniment pe zi.

4). Platforma „Demnitate și Adevăr”

Cu doar două evenimente mai puţin a avut în luna iulie Platforma „Demnitate şi Adevăr” (28), care s-a plasat pe locul patru în clasamentul nostru convenţional.  PDA, de asemenea, poate fi considerat un actor politic cu o medie de un eveniment pe zi.

5). Partidul Democrat din Moldova

La o distanţă considerabilă în spate s-a situat Partidului Democrat din Moldova – cu 10 acţiuni publice şi evenimente.

 6). Partidul Șor

Activ a fost și Partidul Șor, care a avut în luna iulie 9 evenimente şi acţiuni publice.

7). Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Liberal

Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Liberal împart poziţia a șaptea în clasament, fiecare având câte cinci acţiuni publice şi evenimente.

8). Partidul Socialiștilor din Republica Moldova

Pe următoarea poziţie a clasamentului se situează Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. Formațiunea a avut 4 acţiuni publice şi evenimente.

9). Partidul Liberal Democrat din Moldova și Partidul „Uniunea Salvați Basarabia”

Pe poziţia a noua a clasamentului se situează două formaţiuni politice – Partidul Liberal Democrat din Moldova și Partidul „Uniunea Salvați Basarabia”. Fiecare dintre acestea a avut câte 3 evenimente şi acţiuni publice.

10). Partidul Nostru

Încheie clasamentul Partidul Nostru, care în luna iulie a fost mai puţin activ și a înregistrat doar două acţiuni publice.

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...