[ X ]
[ X ]
Important25 Iulie 2019 06:30

Admite o revenire în politică? Ex-deputata Inna Șupac a vorbit despre asta, dar a și povestit cum a ajuns să facă politică, imediat după studii!

Fosta deputată comunistă, Inna Șupac, a dezvăluit, în cadrul proiectului lansat de www.curentul.md – „Viața după Parlament”, cum a ajuns să facă parte din echipa IPIS, ocupând funcția de director executiv, împreună cu un alt fost coleg din Parlament, dar și s-a referit la o eventuală revenire în politică.

După cum informează TRIBUNA, cu referire la sursa citată, Inna Șupac a menționat că, datorită Partidului Comuniștilor și personal, a lui Vladimir Voronin, imediat după absolvirea universității, a mers pe calea politicului.

„A fost o experiență foarte utilă, cu mare credit de încredere acordat mie din start de către colegi. Dar după atâția ani de politică activă am simțit dorința de a încerca și altceva. Ca să înțeleg menirea mea, trebuie să am posibilitatea să compar. Până acum știam numai ce înseamnă de a fi un politician. Cu toate avantajele și dezavantajele (de mai multe ori, nu prea cunoscute și vizibile pentru publicul larg) ale acestei ocupații”, a precizat Șupac.

Potrivit ei, „așa a vrut destinul, ca în primăvara acestui an, echipa Institutului pentru Inițiative Strategice (IPIS)” a invitat-o să se alăture activităților în domeniul non-guvernamental.

„Cu mare interes am acceptat invitația ca expert în domeniul drepturilor omului, mai ales, că în ultimii 4 ani de zile am fost membra comisiei parlamentare responsabile de acest domeniu vast. După câteva luni, în urma schimbărilor politice în Moldova, Directorul Executiv al IPIS, Vladislav Kulminski, a acceptat invitația dnei M. Sandu de a fi consilierul Dnei, și, respectiv, a demisionat din funcția pe care a deținut-o la IPIS. În urma votului unanim, Adunarea Generală a IPIS a ales doi Directori Executivi – pe Vadim Pistrinciuc și pe mine. Este un domeniu foarte responsabil și volumul de lucru extraordinar de mare. E o nouă provocare pentru mine și o să depun toate eforturile și cunoștințele mele ca să justific încrederea colegilor de la Institutul pentru Inițiative Strategice”, a povestit fosta deputată.

Cât privește revenirea în politică, Inna Șupac a spus că a luat o pauză. „Acum și în viitorul previzibil mă ocup cu activitățile și proiectele în cadrul Institutului pentru Inițiative Strategice”, a mai spus Inna Șupac.

De menționat că, Inna Șupac a fost deputat, pe lista PCRM, în perioada 2009 – 2019.

Cristina Parfeni

Sondaj

  • Ce evenimente ar putea marca anul politic 2020?

    View Results

    Loading ... Loading ...