[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news23 Iulie 2019 06:30

Toți membrii Cabinetului șefului fracțiunii PDM din Parlament au demisionat. Iată cum se explică!

Toți consilierii fostului președinte al fracțiunii democraților în Parlamentul Republicii Moldova, Pavel Filip, au părăsit funcțiile deținute în Cabinet.

După cum informează TRIBUNA, este vorba despre Mircea Buga, Andrei Galbur, Cristina Lesnic, Stela Nistor, Lilia Palii, Eremei Priseajniuc și Natalia Roșca. Demisia acestora a intervenit după ce Pavel Filip a demisionat de la șefia democraților în Parlament.

În conformitate cu Legea cu privire la funcția publică și statutul funcției publice, consilierii sunt membri ai Cabinetului persoanei ce deține o funcție de demnitate publică și pleacă din funcție odată cu acesta.

„Consilierii, ajutorii, funcţionarii serviciilor de presă şi secretarii din cadrul aparatelor Parlamentului, Preşedintelui Republicii Moldova, Guvernului, autorităţilor administraţiei publice centrale de specialitate şi organelor din subordinea acestora, care activează la momentul punerii în aplicare a prezentei legi, îşi vor păstra funcţiile deţinute, aplicându-li-se prevederile prezentei legi, până în momentul demisionării în legătură cu intrarea în funcţie a conducătorilor noi ai autorităţilor publice menţionate sau eliberării din funcţiile respective”, se spune în articolul 71.

De menționat că, noul președinte al fracțiuni democraților în Parlament este Dumitru Diacov, începând cu 17 iulie curent.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...