[ X ]
Exclusiv15 Iulie 2019 06:30

Prin ce va rămânea în istoria politică a RM începutul lunii iulie 2019

Cu siguranţă, începutul lunii iulie 2019 va rămânea în istoria politică a RM prin numărul mare de demisii. În cadrul unui clasament convenţional, TRIBUNA se referă la 15 astfel de demisii. 

Pe primul loc este demisia lui Eduard Harunjen. „Pe data de 11 iulie, Procurorul General, Eduard Harunjen și-a depus demisia în fața Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, iar în baza cererii, șeful statului a semnat decretul de eliberare a acestuia din funcție”, notează sursa.

Pe locul doi este demisia Alinei Russu. „Pe data de 2 iulie, Președinta Comisiei Electorale Centrale (CEC), Alina Russu, a anunțat că a depus cerere de demisie. Potrivit ei, nu a fost o decizie simplă, însă „una asumată și pe deplin responsabilă”, se spune în materialul citat.

Pe locul trei este revocarea lui Ruslan Codreanu şi a lui Nistor Grozavu. „Pe data de 4 iulie, consilierii din cadrul Consiliului Municipal Chișinău au votat pentru revocarea din funcție a Primarului General interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu și a viceprimarului mun. Chișinău, Nistor Grozavu, dar și pentru declararea acestor funcții vacante”, mai notează sursa.

Notă: Varianta integrală a clasamentului poate fi accesată la acest link.

Cristina Pendea

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce evenimente ar putea marca anul politic 2020?

    View Results

    Loading ... Loading ...