[ X ]
Important15 Iulie 2019 09:00

Încă un partid a luat decizia să participe în alegerile locale din 20 octombrie!

Partidul Liberal (PL) comunică despre o ședință lărgită a Consiliului Republican, la care au participat primarii și aleșii locali, în cadrul căreia a fost luată decizia de participare a PL la viitoarele alegeri locale, informează TRIBUNA.

„PL a luat decizia să participe în alegerile locale din 20 octombrie, pentru a fi acea alternativă sănătoasă pentru electoratul pro-european și unionist, diferită de oferta puterii: o republică bicoloră ACUM-PSRM atât la nivel central, cât și la nivel local”, se menționează într-un comunicat al PL.

În același timp, liberalii comunică și despre o declarație adoptată anterior.

„Amintim că, la data de 2 iulie, curent, PL a adoptat o declarație privind necesitatea consolidării forțelor politice unioniste și pro-europene din RM, ce ar fi putut presupune o participare împreună cu ACUM și PLDM, pentru a obține un scor mai mare față de PSRM și alte partide de stânga. Propunerea în cauză a PL, nici măcar nu a fost luată în calcul și fără a fi dată vreo reacție vizavi de aceasta, blocul ACUM a decis sa meargă în alegerile locale, împreună cu PSRM. PL dezaprobă și condamnă acordul anunțat de ACUM și PSRM pentru alegerile locale, care transformă alegerea primarilor într-o formalitate. În același timp, împărțirea viceprimarilor de pe acum, este la fel cum au procedat PD și PSRM, cu împărțirea frauduloasa a circumscripțiilor pentru alegerile din 24 februarie 2019”, mai adaugă liberalii.

„Aceste acțiuni sunt, de fapt, o forma de uzurpare a puterii locale și o încălcare a principiilor alegerilor democratice, care se bazează pe integritate, concurență loială și meritocrație. Acest pact reprezintă o trădare a alegătorilor pro-europeni și unioniști, iar ceilalți candidați ai altor partide vor fi automat excluși din această competiție electorală. ACUM și PSRM vor să instaureze un monopol al puterii centrale asupra celei de nivel local, și anulează din start caracterul competitiv al alegerilor”, se menționează în același comunicat al PL.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce evenimente ar putea marca anul politic 2020?

    View Results

    Loading ... Loading ...