[ X ]
Breaking news28 Iunie 2019 12:55

După demisie, primesc indemnizații! Cine dintre foștii judecători ai CC sunt beneficiari

După demisia anunțată, unii judecători ai Curții Constituționale (CCM) urmează să primească indemnizații de concediere.

După cum informează TRIBUNA, pe pagina web a CCM a fost publicată decizia Plenului Curții Constituționale privind demisia judecătorilor. Astfel, potrivit hotărârii, „Direcția finanțe și logistică va efectua calculele și plățile necesare în legătură cu încetarea mandatului judecătorilor Curții Constituționale, conform legislației în vigoare”. Conform legislației, CCM are dreptul de a acorda judecătorilor care demisionează o indemnizație de concediere egală cu cel mult 3 salarii lunare ale funcției.

Potrivit comunicatorului CCM, Emil Gaitur, acordarea acestor bani se face prin semnarea unui ordin, iar acest ordin a fost semnat pentru doi dintre cei șase judecători ai CCM. Ultimii trei judecători numiți (Corneliu Gurin, Raisa Apolschi și Artur Reșetnicov) nu au dreptul să primească această indemnizație, având în vedere că nu au vechimea în muncă necesară. Ei au depus jurământul în Parlament la data de 14 decembrie 2018.

Astfel, indemnizația urmează a fi ridicată de ex-președintele CCM, Mihai Poalelungi – în baza vechimii în muncă de 1 an la CC, dar și de Aurel Baieșu – care a lucrat de la numirea în funcție, adică 6 ani.

De menționat că, indemnizația va putea fi ridicată și de Veaceslav Zaporojan, care, în prezent, exercită funcțiile administrative până la numirea unui Președinte al CCM. Veaceslav Zaporojan a fost numit judecător pe data de 06.07.2016.

Gaitur nu a dorit să comunice ce sume concrete vor ridica judecătorii.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid a avut cea mai bună prestație în 2019?

    View Results

    Loading ... Loading ...