[ X ]
Important20 Iunie 2019 06:30

Mark Tkaciuk, despre comportamentul „surprinzător” al politicienilor: „Într-o situație nestandardă și critică, ei vor să…”

Ex-deputatul comunist, Mark Tkaciuk, susține că, politicienii moldoveni, în ultima perioadă, surprind cu unele comportamente stilistice comune, informează TRIBUNA.  

„Posibil, putem chiar să confirmăm genul regional specific, în care ei deseori se manifestă destul de prietenos. Acest gen, cu siguranță, este unul sentimental. Judecați singuri. O situație nestandardă și stresantă – și un politician (în principiu, de orice orientare și de orice nivel) cere urgent, să fie cruțat, scapă o lacrimă, povestește despre incredibilele sale necazuri personale și trăirile intime dureroase. Și se începe: „familia mea a fost amenințată”, „pe mine au vrut să mă răpească”, „mi-au amenințat copiii”, „familia au dorit să mi-o fure”, „mi-au șantajat soția”, „pur și simplu, vreau să-mi văd mama”, „nu am putut câțiva ani să-mi cuprind copii”, „veniți să mă arestați, nu-mi treziți copiii”, „vreau să fiu cu familia mea”. Pe scurt, cu lacrimi în ochi, sentimental, cer să intre în circumstanțele dramatice ale vieții lor personale. Există, desigur, suspiciunea că toți au crescut și s-au format sub viziunea hipnotică a capodoperelor indiene de cinema”, a scris Tkaciuk.

Potrivit lui, poate de aceea, într-o situație nestandardă și critică, ei simt nevoia de a fi compătimiți și cer indulgență. „Poate chiar mai mult?! Poate arhetipurile veșnice și blestemata moștenire a folclorului rusesc așa afectează conștiința elitei politice locale?  Să spunem că, ca și radiația relicvă de la o stea stinsă de multă vreme! Ea deformează insidios sufletele eroilor noștri. Își arată trădarea specială în momente de ezitare și prăbușirea probabilă a carierei lor strălucite!”, a spus el, adăugând că elitele politice moldovenești se comportă caz așa – „de îndată ce miroase a prăjeală, imediat dezvoltă umezeală. Și ea, elita, nu are nicio idee că politicianul, care așteaptă îngăduința, amnistia, stoarcerea lacrimilor, care caută o vestă uscată și toleranță, este demn de dispreț în cel mai bun caz”.

Mark Tkaciuk a subliniat că, politicianul a fost ales pentru a servi drept apărător, pentru a-și asuma responsabilitatea, pentru a risca în tăcere ce e mai în scump în viața sa, pentru a-și ocroti familiile noastre, dar să nu ne povestească nouă „Zita și Ghita”, cu participare proprie.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid a avut cea mai bună prestație în 2019?

    View Results

    Loading ... Loading ...