[ X ]
Important16 Iunie 2019 07:00

Un ex-deputat ar cunoaște o candidatură potrivită pentru postul de Procuror General al R. Moldova. Despre cine e vorba!

Ex-deputatul comunist Iurie Munteanu susține că, dacă e să credem presei, noua guvernare pregătește modificări la legea Procuraturii, pentru a invita un „gasterbaiter” de rang înalt la funcția de Procuror general al Republicii Moldova.

După cum informează TRIBUNA, într-o postare pe o rețea de socializare, Iurie Munteanu a scris că nu trebuie să se facă de rușine și să nu se teamă de concetățeni.

„În țara noastră, cetățenii cinstiți sunt majoritatea absolută. Voi, la urma urmei, despre acest lucru, fără încetare și cu persistență, vorbiți în speranță de sprijin. Presupun că, din cei 3 milioane rămași în țară, este capabil de găsit mai mult decât suficienți candidați adecvați. Eu, de exemplu, știu cel puțin unul – sergentul trupelor cu destinație specială în perioada sovietică, Levițchii Anatolie Vasile. E locuitor al satului Moscova, raionul Cahul. În cei doi ani de serviciu în Afganistan a participat la peste 250 de raiduri militare”, a spus Muntean, subliniind că a fost decorat de mai multe ori pentru meritele sale.

Totodată, fostul deputat a precizat că Levițchii a lucrat, mai mult de 20 de ani, în organele Procuraturii Republicii Moldova. „Sincer și eficient a prins tot felul de hoți și bandiți, fără porunci de la „superiori” sau, chiar mai mult, „de peste hotare”, ceea ce a și fost baza unui conflict cu un anumit Harunjen, care, în cele din urmă, a insistat asupra concedierii lui”, a scris ex-deputatul.

Potrivit lui Munteanu, oameni ca Levițchii sunt mulți. „Sunt foarte mulți și ei își iubesc țara, nu mai puțin ca voi. În concluzie, voi adăuga, pentru informarea noii majorități parlamentare, încă un lucru. Odată cu creșterea încrederii cetățenilor în voi, în scurt timp veți primi, în fiecare zi, tot mai multe propuneri de la cetățenii simpli. În ultimii 10 ani s-au adunat nu puține cerințe. De azi înainte vor fi și mai multe. Încercați să fiți pregătiți pentru asta. Și cel mai important – să corespundeți așteptărilor cetățenilor”, a mai scris ex-deputatul.

Andriana Cheptine

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce partid a avut cea mai bună prestație în 2019?

    View Results

    Loading ... Loading ...