[ X ]
[ X ]
Important9 Iunie 2019 10:00

TOP-10 cei mai activi actori politici ai lunii mai

Tradiţional deja, TRIBUNA a realizat un clasament convenţional al celor mai activi politicieni ai lunii mai. Chiar dacă, în general, luna a fost pasivă din punct de vedere politic, unii actori politici au dat dovadă de un activism cu adevărat remarcabil.

1). Preşedintele Igor Dodon

Chiar dacă sărbătorile şi zilele de odihnă s-au ţinut lanţ în luna mai, Preşedintele Igor Dodon a avut 31 de evenimente şi acţiuni publice. Adică, o medie perfectă de un eveniment pe zi. Astfel, şi în această lună şeful statului a rămas liderul clasamentului nostru convenţional.

2). Premierul Pavel Filip

La o distanţă considerabilă în spatele Preşedintelui este Premierul Pavel Filip, care se clasează pe locul doi cu 19 evenimente şi acţiuni publice. În medie, Premierul a avut câte un eveniment la o zi şi jumătate.

3). Platforma „Demnitate şi Adevăr”

În această lună, s-a activizat vizibil Platforma „Demnitate şi Adevăr”, care a avut 17 evenimente şi acţiuni publice. Marea majoritate a acestora au ţinut de situaţia post electorală şi tentativele de deblocare a acesteia.

4). Partidul „Acţiune şi Solidaritate”

Destul de activ a fost şi partenerul politic al PDA – Partidul „Acţiune şi Solidaritate”, care a avut 13 evenimente şi acţiuni publice. Marea majoritate a acestora au fost organizate în comun cu PDA.

5). Partidul Socialiştilor

De obicei foarte activ, în luna mai, Partidul Socialiştilor a avut doar 7 evenimente şi acţiuni publice. O posibilă explicaţie ar putea fi faptul că formaţiunea s-a aflat într-un profund proces de reflecţie, ea primind oferte politice şi de la blocul ACUM, şi de la PDM.

6). Partidul Şor

Pe următoarea poziţie a clasamentului, se situează Partidul Şor cu 6 evenimente şi acţiuni publice. Dar, la fel ca şi în alte luni, trebuie de menţionat că formaţiunea a avut o agendă media intensă, care a ţinut-o permanent în atenţia opiniei publice.

7). Partidul Democrat

Partidul Democrat, la fel ca şi PSRM, a dat senzaţia că s-a aflat într-un profund proces de reflecţie, încercând să aleagă cele mai bune oportunităţi politice. Aceasta posibil şi explică activismul său redus, or în mai PDM a avut doar 5 evenimente şi acţiuni publice.

8). Partidul Liberal Democrat din Moldova şi Partidul Liberal

Pe poziţia a opta a clasamentului se situează concomitent două formaţiuni politice – Partidul Liberal Democrat din Moldova şi Partidul Liberal. Fiecare dintre acestea a avut câte 4 evenimente şi acţiuni publice.

9). Partidul Comuniştilor

Deşi nu mai este o formaţiune parlamentară, Partidul Comuniştilor continuă să aibă acţiuni ce-l menţin în vizorul opiniei publice. În mai această formaţiune a avut 2 evenimente şi acţiuni publice.

10). Partidul Unităţii Naţionale, Partidul Naţional-Liberal, Partidul Nostru şi Partidul Acţiunea Democratică

Încheie clasamentul nostru patru formaţiuni politice – Partidul Unităţii Naţionale, Partidul Naţional-Liberal, Partidul Nostru şi Partidul Acțiunea Democratică. Fiecare dintre aceste partide a avut în luna mai câte un eveniment sau acţiune publică.

Sondaj

  • Ce partid a avut cea mai bună prestație în 2019?

    View Results

    Loading ... Loading ...