[ X ]
Important2 Iunie 2019 10:00

TOP-5 burlaci din Parlamentul RM

Sunt tineri, cu studii la cele mai prestigioase instituții, dețin mandate de deputat și se „învârt” în cele mai selecte cercuri. Cu siguranță că nu duc lipsă de atenție, totuși, deocamdată încă au statut de burlaci. TRIBUNA vă propune un clasament convenţional al burlacilor din Parlament.  

1). Vlad Batrîncea

Vlad Batrîncea este la al doilea mandat de deputat și este unul din cei mai activi politicieni. S-a născut la 31 martie 1981 în Chișinău. Și-a făcut studiile la Universitatea Slavonă din Moldova, specialitatea drept. Deține diploma de master în Drept internațional. Vlad Batrîncea a obținut primul său mandat de deputat la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, iar la alegerile din februarie curent, a obținut un nou mandat.  Până a intra în politică, a activat în funcția de manager în cadrul „Casa Covoarelor” S.R.L. Este secretarul executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM). A fost membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Vlad Batrîncea este candidat la titlul de maestru în sport la șah.

2). Dan Perciun

Dan Perciun s-a născut la data de 7 iulie 1991, în Chișinău. A absolvit Universitatea Cambridge din Marea Britanie, fiind licențiat în politologie, psihologie și sociologie, însă a decis să revină în Moldova și să contribuie la dezvoltarea țării. De asemenea, deține Diplomă de Bacalaureat la Tonbridge School din Marea Britanie. Este vicepreședinte PAS, Președinte PAS Youth. A activat la Ministerul Educației în calitate de șef de direcție al Departamentului e-Transformare și Informatizare și în cadrul unei companii internaționale de consultanță în management. A devenit șef de direcție la doar 23 de ani. A fost de 4 ori vicecampion al Moldovei la șah. Este deputat ales pe o circumscripție uninominală în fracțiunea PAS, Blocul ACUM.

3). Vladimir Mizdrenco

Vladimir Mizdrenco este la primul mandat de ales al poporului. S-a născut la data de 3 ianuarie 1988, în orașul Râșcani. A făcut studii la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi. A studiat „Aspectele problematice ale politicii contemporane” la Universitatea de Stat din Moscova (MGU). De asemenea, a făcut cursuri de perfecţionare „Caracterul public în politică” în cadrul MGU. A activat, timp de șase ani, în calitate de vice-director SRL „Bonacta”. A fost Consilier sătesc, consilier și președinte al fracțiunii PSRM în Consiliul raional Râșcani, dar și consilier economic al deputatului Alexandr Nesterovschi. În 2016, a făcut parte din lista membrilor grupului de iniţiativă pentru colectarea semnăturilor în vederea susținerii lui Igor Dodon în calitate de candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova. Este președintele Organizației teritoriale a PSRM Râșcani, membru al Consiliului Republican, dar și Preşedintele Organizaţiei de tineret „Garda Tînără”.

4). Dinu Plângău

Dinu Plîngău este cel mai tânăr deputat din actuala legislatură. El s-a născut la data de 13 aprilie 1994 în orașul Edineț. Deține licența și masteratul în drept și are o experiență bogată în domeniul politicilor de tineret și scrierea proiectelor. Este organizatorul primului protest din data de 25 ianuarie, 2015, îndreptat împotriva furtului miliardului din sistemul financiar-bancar. Astfel, a fost timp de un an, președinte și co-fondator al A.O. ,,Mișcarea Civică Tinerii Moldovei”. De asemenea, din 2018, este membru și co-fondator al Asociației pentru Dezvoltarea Democrației ,,DECID”. Este Președintele Organizației de Tineret a Platformei DA. Este la prima experiență de deputat, făcând parte din fracțiunea Platforma DA Blocul ACUM, fiind și secretarul fracțiunii.

5). Radu Marian

Radu Marian s-a născut la data de 27 decembrie 1990, în Chișinău. A absolvit „Finanțe și Bănci” la ASEM, a făcut studiile de specialitate în management la Colegiul Financiar Bancar din Chișinău și a finalizat cu succes un program academic de marketing la University of Louisiana Monroe, SUA. Este laureat al bursei de studii Global UGRAD a Departamentului de Stat SUA. Este absolvent al Universității din Edinburgh, Scoția, unde a finisat un masterat în Business Internațional, fiind și laureat al Bursei de Studii Chevening, oferită de Guvernul Marii Britanii. A avut o stagiere în comunicare politică în Columbus, Ohio (SUA), finanțată de Departamentul de Stat SUA. A activat timp de aproape trei ani la Centrul Analitic Independent „Expert-Group”, în calitate de consultant în comunicare. A fost manager de proiect, co-fondator al proiectul de educație TwentyTu la Asociația Națională a Companiilor TIC. Este membru al Biroului Permanent Național al PAS. În prezent, este deputat în fracțiunea PAS, Blocul ACUM.

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...