[ X ]
Exclusiv27 Mai 2019 06:30

Aspectele care determină succesul în politica din RM

Există lucruri de care trebuie să țină cont orice politician sau echipă ce-și doresc să aibă succes în politica din RM. La acestea TRIBUNA se referă în cadrul unui clasament convențional.  

Pe primul loc este constatarea că „biserica beneficiază de cea mai mare încredere”. „Cu toate criticele ce se aduc bisericii, aceasta rămâne pe primul loc în tipul încrederii oamenilor. Politicienii care reușesc să se „alieze” la nivel de percepție publică cu biserica, au de câștigat enorm. Totodată, politicienii care intră în conflict cu biserica sau unele acțiuni ale lor sunt dezaprobate de biserică, au de pierdut”, se spune în materialul citat.

Pe locul doi este constatarea că „institutul familiei e apreciat înalt”. „Chiar dacă migrația din ultimele decenii a afectat serios institutul familiei, totuși, acestea pentru marea majoritate a moldovenilor rămâne un punct de reper. De aceea, politicienii familiști sau care promovează institutul familiei se bucură de o apreciere înaltă în rândurile alegătorilor”, notează sursa.

Pe loc trei este constatarea că „presa e un reper pentru o mare parte a societății”. „Deși presa din Moldova în mare parte nu este liberă, majoritatea sondajelor de opinie atestă un nivel înalt al încrederii față de ea. Politicienii trebuie să ia în calcul faptul că orice dispută a lor cu presa (indiferent de culoarea politică a acesteia sau de alte aspecte), în mare parte, îi dezavantajează”, se mai spune în clasament.

Notă: Varianta integrală a clasamentului poate fi accesată la acest link.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...