[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exclusiv24 Mai 2019 06:00

„Mișcarea de Eliberare a Moldovei” se va transforma într-un partid politic? Decizia grupului de inițiativă privind statutul juridic!

La două luni distanță de când un grup de tineri a anunțat despre lansarea inițiativei social-politice „Mișcarea de Eliberare a Moldovei”, organizând ulterior și câteva acțiuni, unul dintre fondatorii acesteia, Alexandru Bujorean, dezvăluie detalii despre scop, planuri, dar și dacă se va transforma într-un partid politic în viitor.

Solicitat de TRIBUNA, Alexandru Bujorean a declarat că, Mișcarea de Eliberare a Moldovei a fost lansată ca și o inițiativă a mai multor tineri și nu doar, unii dintre care nu aveau și nu doreau să aibă o apartenență politică.

„Alții – din contra, erau membri ai altor partide decât PLDM și era nevoie de o platformă de discuții și acțiuni. Scopul principal al Mișcării a fost cel de sensibilizare a opiniei publice cu privire la frauda electorală din acest an și, concomitent, manifestarea protestului față de rezultatul trucat al alegerilor. Acest dezacord a fost manifestat într-o manieră diferită, prin marșul pietonal, pe o distanță comună de aproximativ 190 km, de la Cahul la Chișinău, desfășurat de un grup de tineri din Mișcare. Timp de 10 zile, am discutat cu sute de persoane și am distribuit mii de pliante informative. Când am ajuns la Chișinău am mers la Comisia Electorală Centrală și la Curtea Constituțională ca să condamnăm implicarea funcționarilor acestor instituții pentru implicarea directă în fraudarea alegerilor. Acum, ca și întreaga societate, urmărim atent evoluțiile sau mai curând, involuțiile politice ale partidelor parlamentare și, atunci când vom avea o claritate, vom anunța și care vor fi viitoarele noastre acțiuni. Oriunde nu am fi, noi, membri sau activiști civici și politici, studenți sau meseriași, cei care am lansat Mișcarea de Eliberare a Moldovei, vom rămâne la straja interesului cetățenesc și vom reacționa la orice degradare a valorilor democratice din țara noastră, atunci când vom simți că lucrul acesta se întâmplă”, a precizat Bujorean.

Totodată, fiind întrebat dacă admit ca pe viitor să transforme Mișcarea într-un partid politic, Alexandru Bujorean a menționat că nu au examinat această posibilitate.

„Mesajele Mișcării purtau un caracter social-politic, dar modul de manifestare este mai curând civic. Unii membri sunt de părerea că ar trebui să ne înregistrăm ca și asociație obștească. La această etapă am decis să rămânem ca inițiativă, fără a avea un statut juridic anumit”, a conchis Bujorean.

De menționat că, Alexandru Bujorean este președinte al Organizației teritoriale Leova al Partidului Liberal Democrat din Moldova.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...