[ X ]
[ X ]
Exclusiv18 Mai 2019 11:00

Andrei Năstase despre distanţarea din ultimii ani a celor două maluri ale Prutului 

Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate și Adevăr, deputat al Blocului ACUM, a acordat un interviu pentru TRIBUNA, în cadrul căruia a fost întrebat despre distanţarea din ultimii ani a celor două maluri ale Prutului, în special din punct de vedere economic: care este motivul și ce poate face România pentru a ajuta RM.

„România este țară UE, Moldova NU! După 2007 România s-a distanțat considerabil, fără putință de tăgadă. Iar apartenența la Uniunea Europeană a generat premise pentru creșterea calității vieții și a ruperii definitive de trecutul comunist. Moldova speră să ajungă la un moment dat acolo unde România este deja. Doar cineva care nu este în UE, asemeni nouă, poate pricepe cu adevărat importanța apartenenței la spațiul istoric și cultural european”, a spus el.

În opinia sa, „România și Moldova trebuie să dezvolte proiecte comune, trebuie să găsească din ce în ce mai multe motive sau contexte să lucreze împreună, să construiască împreună, căci doar așa apropierea completă pe care ne-o dorim se poate făptui, iar declarațiile nu mai sunt suficiente de foarte multă vreme”.

„Sunt absolut sigur că parcursul european al Moldovei este imposibil de creionat fără România, fără proiecte comune durabile la nivel central și local. Iată de ce am decis să apelez la cele mai bune proiecte realizate deja în orașele administrate cu succes în România și Europa pentru a le implementa și în capitala Republicii Moldova. Și, cu siguranță, proiecte românești și europene de succes vor fi realizate și la Chișinău în momentul în care chișinăuienii își vor reconfirma mandatul furat de justiția aservită politic”, a declarat Andrei Năstase.

Notă: Varianta integrală a interviului poate fi accesată la acest link.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce partid a avut cea mai bună prestație în 2019?

    View Results

    Loading ... Loading ...