[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exclusiv27 Aprilie 2019 08:00

Mihai Godea explică de ce nu este viabilă consolidarea unui Bloc electoral unionist

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, președintele Partidului Acțiunea Democrată (PAD), Mihai Godea a fost întrebat de ce nu este viabilă consolidarea unui Bloc electoral unionist. 

„Voi enumera doar trei motive esențiale. În primul rând, nu este viabil din punct de vedere funcțional. În spatele unei formațiuni puternice nu stau doar sloganele și promisiunile electorale, dar sunt mii de ore de muncă depuse de echipe bine organizate de la nivel național la nivelul fiecărui sat. Stă o strategie bine gândită și respectată de toți membrii, o comunicare eficientă și bine coordonată, etc. Mai nou sunt necesare și mișcări tactice rapide cu utilizarea social media, răspunsuri care trebuie date în termen de ore, nu zile sau săptămâni”, a declarat el.
Mihai Godea a menţionat că, „în cazul blocului Unirea noi discutăm despre 5 formațiuni fondatoare plus câte formațiuni vor mai adera”.

„Dacă fiecare formațiune își păstrează staff-ul propriu (cei care au desigur și echipă) doctrina, liderii, simbolica și conturile proprii, procesul de coordonare eficientă a campaniei electorale devine un calvar. Sau că să fiu mai tranșant, coordonarea va lipsi cu desăvârșire”, a adăugat el.

Potrivit spuselor sale, „în al doilea rând, crește riscul infiltrării blocului electoral cu oameni coordonați de oligarhi, servicii secrete sau partide anti-românești”. „De ce? Pentru că discutăm de 5, 6 sau mai multe echipe de partid care urmează să colaboreze de pe „poziții egale”. Blocarea activității acestui bloc va ține doar de buna voință a celor enumerați mai sus”, susţine liderul PAD.

El menţionează că, „în al treilea rând, și cel mai important, cetățenii sunt din nou forțați să își pună speranțele și loialitatea într-o construcție efemeră al cărei rol este doar de vehicul electoral”.

„Dar noi considerăm că Re-Unirea este o miză prea mare, prea valoroasă ca să servească doar ca locomotivă electorală. Oamenii care, de 30 de ani, au militat pentru românism în Basarabia, nu merită să fie din nou dezamăgiți, speranțele lor nu trebuie risipite din nou pe tehnologii politice. De asta invităm respectuos și insistent formațiunile unioniste să fuzioneze într-un singur partid înainte de alegeri”, a adăugat Mihai Godea.

Notă: Varianta integrală a interviului poate fi accesată aici.

Andriana Cheptine 

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...