[ X ]
Important15 Aprilie 2019 11:00

Pronosticul unui analist politic: „Acum este 50 la 50 între alegeri anticipate și o coaliție între PSRM și PDM”

Analistul politic Anatolie Golea consideră că, în prezent, sunt aceleași șanse ca să fie declanșate alegeri parlamentare anticipate sau să fie creată o coaliție între socialiști și democrați, informează TRIBUNA.

„Lumea deja cred că a obosit să urmărească acest spectacol, care se transformă într-un spectacol de prost gust. Dacă e să mergem pe calea experților, dar și a politicienilor care fac pronosticuri, cred că acum este 50 la 50 între alegeri anticipate și o coaliție între Partidul Socialiștilor și Partidul Democrat, cu creșterea șanselor pentru alegeri anticipate”, a spus Golea, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

De asemenea, el a spus că la baza unei coaliții formate dintre socialiști și democrați ar putea fi „niște interese obscure, mai puțin vizibile, de a păstra puterea pentru a guverna împreună și a obține anumite dividende…”. „Interesele comune sunt cele de business în politică. La noi, de mai mulți ani, politica s-a transformat într-un fel de business, unde interesele se fac în culise, nu în cadrul negocierilor pe care am avut trista ocazie să le vedem și săptămâna curentă. Deci ar fi niște interese obscure, mai puțin vizibile, de a păstra puterea pentru a guverna împreună și a obține anumite dividende din această guvernare, inclusiv păstrarea a tot ce a fost obținut pe parcursul ultimilor 10, 15, 20 de ani”, a explicat analistul.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...