[ X ]
Breaking news15 Aprilie 2019 17:00

Pro sau contra? Poziția unui  deputat independent vizavi de alegerile parlamentare anticipate

Președintele Partidului Popular din Republica Moldova (PPRM), Alexandru Oleinic, deputat independent în Parlamentul RM, afirmă că, „ideile cuiva de a merge la alegeri anticipate sunt fantezii, utopii, aberații”. Despre aceasta el a declarat într-un interviu pentru politik.md, întrebat ce ar însemna pentru RM alegerile anticipate.

După cum informează TRIBUNA, Alexandru Oleinic a menționat că, în afară de faptul că ar fi costuri de sute de milioane de lei, nu crede că este o soluție pentru schimbări esenţiale ale raportului de forțe.

„Analizele unor experți arată că, în cazul unor alegeri anticipate, raportul de forțe în Parlament ar rămâne aproximativ același. Consecinţele alegerilor anticipate o să le simtă, înainte de toate, cetățeanul de rând și nu politicienii care își promovează interesele, inclusiv interese de grup care  nu au nimic comun cu așteptările cetățenilor. Dacă unii actori politici doresc anticipate pentru  că așa le indică sponsorii care i-au finanțat, atunci n-au decât să spună sincer cetățeanului scopul pe care îl urmăresc. Dar scopurile sunt diferite de cele  ale cetăţeanului care trebuie să-i voteze. Anticipatele nu exprimă dorința cetățenilor. Țara a trecut printr-o electorală complicată, acum politicienii trebuie să dea dovadă de maturitate și  de responsabilitate. Eu cred că maturitatea politică le va ajuta noilor parlamentari să poată negocia corect. Încă o dată repet –  poziţionarea  în opoziție este o greșeală fatală și este greșit dacă se crede că printr-un asemenea  comportament va  creşte raitingul în perspectiva alegerilor locale. Creşterea în competiţia politică  poate fi asigurată doar prin activitate și implicare. Dacă cineva crede că acțiunile desfășurate acum le va întări pozițiile pentru alegerile locale, atunci ei greșesc amarnic. Cetățenii așteaptă  îndeplinirea tuturor promisiunilor. Fiecare zi costă. Cetățenii  îi vor taxa forte dur pe cei care vor încuraja declanșarea alegerilor anticipate. Eu sunt absolut convins”, a precizat Oleinic.

Andriana Cheptine

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...