[ X ]
Exclusiv15 Aprilie 2019 06:00

Pavel Filip deschide parantezele şi spune cum vede crearea noii guvernări

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, Președintele fracțiunii parlamentare a PDM în Parlament, Pavel Filip a fost întrebat cum vede crearea noii guvernări şi ce ar trebui să facă această nouă guvernare pentru țară din punctul de vedere al PDM.

„Așa cum am spus, pe primul plan trebuie puse interesele oamenilor, în special în sfera socială și în sfera economică. Venim după 3 ani de zile de creștere economică frumoasă, realizată în condiții de stabilitate. Această creștere economică poate continua și trebuie să continue, iar în paralel trebuie să continue și măsurile sociale”, a declarat el.

Pavel Filip a spus că „PDM are experiența ultimilor 3 ani și știe ce trebuie de făcut pentru a crește în continuare economia”. „Iar cu o economie în creștere vom avea salarii în creștere, dar și venituri mai mari la bugetul de stat, creându-se condițiile pentru majorarea plăților sociale. Mă refer aici printre altele la creșterea indemnizației unice la naștere, creșterea pensiilor, majorarea compensațiilor pentru căldură, introducerea alocațiilor de stat pentru copii. Totodată, cu veniturile mai mari la buget putem extinde investițiile publice de tot felul – în infrastructura drumurilor, în apeducte, renovare de școli și grădinițe etc. Inclusiv Programul Prima Casă poate fi extins, ca să ajutăm mai mulți tineri să-și cumpere locuințe”, a declarat el.

Pavel Filip consideră că „Moldova poate continua drumul bun pe care se află din 2016 încoace, dar acest lucru depinde de responsabilitatea clasei politice”. „Misiunea clasei politice este să ajute, nu să încurce. Aș vrea ca toți politicienii și toți deputații să mediteze la acest lucru. Orgoliul, aroganța și refuzurile, înainte de a-i costa pe politicieni, îi costă pe cetățeni și costă Moldova”, a declarat el.

„Partidul Democrat a propus deci o serie de priorități de guvernare, inclusiv pe baza unui nou sondaj în care am testat dorințele oamenilor la zi. Și suntem deschiși să le armonizăm cu prioritățile celorlalte partide. Dacă ne înțelegem aici, pe programe, discuțiile pot continua cu asumarea de responsabilități nominale în actul guvernării. Vom face în continuare invitații la dialog și vom accepta invitații la dialog, cu scopul de a discuta lucruri concrete. Și am încredere că vom avansa rapid pe calea creării unei coaliții și a unui program de guvernare”, a mai adăugat Premierul.

Notă: Varianta integrală a interviului poate fi accesată la acest link.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce partid a avut cea mai bună prestație în 2019?

    View Results

    Loading ... Loading ...