[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important7 Aprilie 2019 09:00

TOP-10 cei mai activi actori politici ai lunii martie

În luna martie, actorii politici din Moldova au fost mai pasivi decât în februarie, când în Moldova era în toi campania electorală a alegerilor parlamentare. Oricum, unii actori politici au fost destul de activi. Cum se prezintă situaţia la acest capitol, vedeţi în clasamentul convenţional de mai jos.      

1). Preşedintele Igor Dodon

Şi în această lună şeful statului a fost cel mai activ actor politic din Moldova, având 40 de evenimente şi acţiuni publice. Preşedintele este singurul actor politic care a reuşit să înregistreze o medie de peste un eveniment pe zi.

2). Partidul Socialiştilor

Pe locul doi este Partidul Socialiştilor din Republica Moldova cu 14 evenimente şi acţiuni publice. Comparativ cu luna precedentă, activismul PSRM a scăzut în jumătate, lucru care se explică prin specificul perioadei post electorale, când mult se discută, se analizează, dar puţine se fac publice.

3). Platforma „Demnitate şi Adevăr”

În aceeaşi situaţie este şi Platforma „Demnitate şi Adevăr”, care a avut în luna martie 12 evenimente şi acţiuni publice. Adică, media PDA a fost cam de un eveniment la trei zile.

4). Partidul „Acţiune şi Solidaritate”

Exact o medie de un eveniment la trei zile a avut Partidul „Acţiune şi Solidaritate”. Toate cele 10 evenimente ale sale din luna martie, PAS le-a organizat în comun cu PDA, ambele formaţiuni fiind parte a blocului ACUM.

5). Premierul Pavel Filip

Pe locul cinci al clasamentului nostru convenţional s-a situat Premierul Pavel Filip, care a avut în martie 9 evenimente şi acţiuni publice. Comparativ cu lunile precedente, activismul Premierului a fost mai scăzut, dar acest lucru se explică şi prin faptul că el are acum mai multe responsabilităţi, fiind şi lider al fracţiunii parlamentare a PDM.

6). Partidul Democrat

Partidul Democrat din Moldova, în luna martie, a dat dovadă de acelaşi activism ca şi în lunile anterioare, excepţie fiind doar perioada campaniei electorale. Astfel, PDM s-a situat pe locul 6 în clasamentul nostru convenţional cu 8 evenimente şi acţiuni publice.

7). Partidul politic Şor

Un eveniment la circa 4 zile, în luna martie a avut Partidul politic Şor – în total 7 evenimente şi acţiuni publice. Totodată, trebuie de menţionat că această formaţiune a avut o agendă media „încărcată”, fiind prezentă în permanenţă în mass-media cu declaraţii, luări de atitudine etc.

8). Partidul Liberal

La mică distanţă de Partidul Şor, se situează Partidul Liberal, care a avut în luna martie 6 evenimente şi acţiuni publice. Chiar dacă nu a trecut în Parlament, PL rămâne destul de prezent în viaţa politică a ţării.

9). Partidul Comuniştilor

Cu două eveniment s-a remarcat în luna martie şi Partidul Comuniştilor din Republica Moldova, care, în premieră în ultimii 21 de ani, a rămas în afara Parlamentului.

10). Partidul Liberal Democrat din Moldova şi Partidul Popular European din Moldova

Încheie clasamentul Partidul Liberal Democrat din Moldova şi Partidul Popular European din Moldova. Fiecare dintre aceste formaţiuni a avut câte un singur eveniment politic, fiind mult mai pasive comparativ cu lunile anterioare.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...