[ X ]
[ X ]
Exclusiv25 Martie 2019 06:00

Ce ar trebui să cunoască viitorul Prim-ministru al RM 

Pe lângă problemele cu care se confruntă Republica Moldova, viitorul Premier ar trebui să cunoască şi istoria predecesorilor săi. TRIBUNA a realizat un clasament convenţional al celor mai longevivi şefi de Executiv din RM din anii de independenţă. 

Pe primul loc este Vasile Tarlev. „Cel mai longeviv dintre premieri a fost Vasile Tarlev, care a condus Guvernul timp de aproape 7 ani de zile. Mai exact, el a fost în fruntea Executivului în perioada 19 aprilie 2001 – 19 martie 2008. Vasile Tarlev a fost al șaselea premier al RM”, se spune în materialul citat.

Pe locul doi este Andrei Sangheli. „Al doilea premier ca longevitate este Andrei Sangheli. El a condus țara în perioada 1 iulie 1992 – 24 ianuarie 1997, ceea ce înseamnă 4,6 ani și câteva zile. Andrei Sangheli a fost al doilea premier de după proclamarea independenţei RM”, notează sursa.

Al treilea este Vlad Filat. „Bronzul” la acest capitol îi revine celui de-al optulea Premier. Este vorba despre Vlad Filat, care a fost în fruntea Guvernului în perioada 25 septembrie 2009 –  5 martie 2013. De menționat că, până pe 23 aprilie 2013, a fost premier în exercițiu, ceea ce înseamnă în jur de 3,6 ani”, se mai spune în materialul citat.

Notă: Varianta integrală a clasamentului poate fi accesată la acest link.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...