[ X ]
[ X ]
Breaking news21 Martie 2019 13:10

(VIDEO) Parlamentul nou ales -  în ședință!

UPDADE 13.25: Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a venit în fața deputaților cu un mesaj.

UPDATE 13.20: După raportul prezentat, Eduard Smirnov a declarat că se ia act de raportul președintelui CC, Mihai Poalelungi. „Din acest moment Parlamentul RM de legislatura X se declară constituit”, a precizat Smirnov.

UPDATE 13.15: Președintele CC, Mihai Poalelungi, a venit în fața membrilor noi aleși ai Parlamentului RM și prezentă raportul privind confirmarea rezultatelor alegerilor parlamentare și validarea mandatelor de deputat.

Parlamentul nou ales s-a întrunit astăzi în ședință de constituire.

După cum informează TRIBUNA, la ședință s-au înregistrat să participe 97 de deputați.

Potrivit articolului 2 din Regulamentul Parlamentului, ședinţa de constituire a Parlamentului nou-ales este prezidată de cel mai în vîrstă deputat, ulterior, după alegere, de Preşedintele sau de unul dintre vicepreşedinţii Parlamentului. Astfel, socialistul Eduard Smirnov a deschis ședința.

În sală sunt prezenți, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, președintele Curții Constituționale, Mihai Poalelungi, președinta Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu împreună cu membrii CEC, dar și reprezentanți ai corpului diplomatic acreditați în RM.

Eduard Smironov a felicitat deputații noi aleși cu obținerea mandatelor,le-a urat succes în exercitarea acestuia, confirmând încrederea acordată de cetățenii RM.

 Andriana Cheptine 

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Cine va deveni Primar general al mun. Chișinău?

    View Results

    Loading ... Loading ...