[ X ]
[ X ]
Exclusiv15 Martie 2019 06:30

Admiteţi o revenire în Moldova? Răspunsul lui Vitalie Pârlog! 

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, Vitalie Pârlog, preşedintele Comisiei de control a dosarelor din cadrul INTERPOL, a fost întrebat dacă nu regretă că a plecat din funcţia de şef al Serviciului de Informaţii şi Securitate.

„Deşi funcţia mea din cadrul INTERPOL era perfect compatibilă cu cea de Director al SIS (la fel cum şi alţi colegi de-ai mei deţin funcţii importante în organele de drept din ţările lor), totuşi, fiind Preşedinte al Comisiei, care e responsabil de asigurarea independenţei respectivei structuri, dar şi ca urmare a atacurilor vehemente regizate în adresa mea, am ales să rămân neutru, ca să nu admit antrenarea sub nici o formă a organizaţiei în diverse polemici ce ar fi creat anumite aparenţe. Din acest punct de vedere, consider că am făcut o alegere corectă. Sper că acele iniţiative cu care am venit, fiind în funcţia de Director SIS, să fie promovate cu succes şi în continuare”, a declarat el.

Întrebat dacă admite o revenire în Moldova, Vitalie Pârlog a răspuns: „Înţeleg aluzia dvs., dar atâta timp cât îmi exercit mandatul la INTERPOL, nu admit alte planuri care ar ţinea de cariera mea la nivel naţional”.

Notă: Varianta integrală a interviului poate fi accesată la acest link. 

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...