[ X ]
Exclusiv7 Martie 2019 07:00

Lider politic despre rezultatele alegerilor: „Sunt unele îndoielnice”

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, Alexandru Lipcan, secretar general al Partidului Acţiunea Democratică, a venit cu o apreciere a rezultatelor alegerilor parlamentare din data de 24 februarie 2019.

„În viziunea mea, aceste alegeri au fost o capcană bine camuflată pentru toți actorii politici care s-au lansat în campanie. Aceasta o confirmă și multiplele comentarii și săgeți haioase apărute pe diverse site-uri la adresa celor care au participat la alegeri pe circumscripțiile electorale uninominale, formațiunile cărora, de fapt, au criticat și au refuzat să recunoască sistemul electoral mixt, mai ales pentru faptul că alegerile pe aceste circumscripții sunt prevăzute, conform legii, să se desfășoare într-un singur tur”, a declarat el.

Despre rezultate, Alexandru Lipcan spune că „sunt unele îndoielnice”. „Foștii concurenți nu se pot clarifica care pe care a tras  mai mult pe sfoară. Cert e că aceste rezultate nu reflectă nici pe departe opțiunea intimă a alegătorilor, ci mai degrabă scot în evidență șiretlicurile la care au recurs concurenții electorali pentru a-și însuși cu hapca voturile, inclusiv prin diverse instrumente administrative, financiare, materiale și de spălare a creierilor, avute la îndemână”, a declarat el.

„Pe de altă parte, dispersarea ambițioasă a forțelor de dreapta, egoismul și ranchiuna liderilor formațiunilor cu viziuni pro-europene și unioniste au derutat electoratul respectiv, care, în final, neavând încredere în concurenții cu lozinci unioniste, a optat pentru neparticiparea  la scrutin, decât să-și dea votul pentru „răul mai mic”, a mai spus Alexandru Lipcan.

Notă: Varianta integrală a interviului poate fi accesată aici.

Cristina Pendea  

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce partid a avut cea mai bună prestație în 2019?

    View Results

    Loading ... Loading ...