[ X ]
Important6 Martie 2019 12:00

Analist politic, despre potențiale coaliții de guvernare: „Și una, și alta este imposibilă fără PD. Și aici iarăși am senzația de un deja vu”

 „Poziția cea mai favorabilă o are Partidul Democrat. Situându-se în centrul eșichierului politic, ei au mai mult câmp de manevră, în primul rând, și în al doilea rând, au posibilitatea de a fi mai flexibili, de a nu deziluziona propriii alegători și în al treilea rând, ceea ce este mai important, fără Partidul Democrat, practic este imposibilă o coaliție de guvernare, pentru că ea în condițiile Republicii Moldova nu poate fi una largă, poate fi doar de centru-stânga sau de centru-dreapta. Și una, și alta este imposibilă fără PD. Și aici iarăși am senzația de un deja vu, deseori am această senzație în politica moldovenească”. Aceasta a comunicat analistul și jurnalistul Anatolie Golea.

Totodată, el s-a referit și la alte detalii. „Eu văd scenariul din 2010, atunci când se coaliza o alianță de stânga, când a venit președintele Dumei de Stat, Serghei Narîșkin, la Chișinău pentru a oficializa această coaliție dintre comuniști și PD și în ultimul moment s-a format o coaliție de centru-dreapta – Alianța pentru Integrare Europeană. Acum se poate întâmpla exact invers, se poartă negocieri pe dreapta pentru a se forma o coaliție de stânga”, a conchis el în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce partid a avut cea mai bună prestație în 2019?

    View Results

    Loading ... Loading ...