[ X ]
Important17 Aprilie 2019 06:00

Analişti: Prioritatea socialiştilor este securizarea și fortificarea pozițiilor Președintelui Dodon

Pentru tabăra socialistă, acum prioritatea e securizarea și fortificarea pozițiilor Președintelui Dodon. Aceasta pentru că şeful statului a intrat în a doua jumătate a mandatului său și ne apropiem cu pași rapizi de alegerile prezidențiale. Opinia a fost exprimată în cadrul unei emisiuni la „Europa Liberă” de către analiştii politici Anatol Golea şi Igor Volniţchi.       

„Igor Dodon este o locomotivă electorală. Dacă Igor Dodon obține un nou mandat de Președinte, ceea ce este foarte real, el va reuși să tragă în sus PSRM-ul… …Dar dacă Igor Dodon se poticnește și nu ia al doilea mandat de Președinte, oricât de puternice poziții ar avea și ar negocia PSRM-ul, până la următoarele alegeri parlamentare ele se vor surpa”, a declarat Igor Volniţchi.

Anatol Golea este de părerea că miza prezidențială e mai importantă decât cea parlamentară. „Cu certitudine, este mai importantă, pentru că s-au făcut și promisiunile respective și orgoliul Președintelui Igor Dodon, și ambițiile, și dânsul este liderul partidului, a spus-o sus și tare în această săptămână”, a menţionat el.

Totodată, în timp ce Anatole Golea declară că pentru el alianța între Partidul Socialiștilor și Partidul Democrat e ca și cum făcută, Igor Volniţchi crede că probabilitatea alegerilor parlamentare anticipate este mai mare.

Cristina Pendea

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...