[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important1 Martie 2019 06:00

Avertisment sumbru: Ce va urma, va însemna moartea politicii în RM...

Analistul politic Victor Ciobanu vede patru posibile coaliţii de guvernare în situaţia politică ce s-a creat.

Prima coaliţie, în opinia sa, ar fi între PDM şi PSRM. El consideră că aceasta este evidentă şi e posibilă inclusiv având în vedere colaborarea anterioară a celor două formaţiuni.

„Alianţa AIE-4 în forma PDM şi AVUM (cu Şor pe banca de rezerve) pare mai puţin probabilă. Ultimii vor cere de la tovarăşii mai mari o coaliţie „fără Plahotniuc”, tovarăşii vor promite – „desigur, dar mai târziu, nu acum”, iar în rezultat ACUM va trece în opoziţie”, notează analistul.

Victor Ciobanu afirmă că şi mai puţin probabilă este „coaliţia tehnică” dintre ACUM şi PSRM, fără crearea unei majorităţi formale, pe o perioadă de tranziţie strict determinată, cu scopul de a elibera instituţiile puterii capturate şi a organiza noi alegeri.

El susţine că este şi a patra cale. „Ea e şi ultima. PDM şi PŞ şi „independenţii” – 40 de mandate, atrag deputaţii lipsă din PSRM şi ACUM (e obligatoriu pentru un tablou convingător) şi formează majoritatea şi guvernul celei de-a patra căi. Ce se va întâmpla pe urmă pe această cale, înseamnă moartea politicii în RM…”, mai scrie Victor Ciobanu.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...