[ X ]
[ X ]
Important10 Februarie 2019 09:00

TOP-10 cei mai activi actori politici ai lunii ianuarie

Tradiţional deja, TRIBUNA vă propune clasamentul convenţional al celor mai activi actori politici. De data aceasta e vorba de luna ianuarie. 

1). Preşedintele Igor Dodon 

Şeful statului rămâne cel mai activ actor politic din Moldova. În luna ianuarie, el a avut 46 de evenimente şi acţiuni publice.

2). Partidul Socialiştilor 

Odată cu apropierea alegerilor parlamentare, Partidul Socialiştilor s-a activizat simţitor. Formaţiunea a avut în ianuarie 29 de evenimente şi acţiuni publice.

3). Premierul Pavel Filip

Pe locul trei este Premierul Pavel Filip. Chiar dacă are mai puţine acţiuni publice ca Premier de când s-a lansat în alegeri, totuşi, şeful Executivului a avut în ianuarie 27 de evenimente.

4). Partidul Democrat 

În ianuarie s-a activizat simţitor şi Partidul Democrat. Acesta a avut 22 de acţiuni publice de impact, ceea ce este aproape dublu comparativ cu lunile precedente.

5). Platforma „Demnitate şi Adevăr”

PDA a rămas practic la acelaşi nivel de activism ca şi în lunile precedente, înregistrând o medie de circa un eveniment la două zile. În total, formaţiunea a avut în ianuarie 16 evenimente şi acţiuni publice.

6). Partidul Şor

Practic la acelaşi nivel de activism a fost şi Partidul Politic Şor, care a avut 15 evenimente şi acţiuni publice. Totodată, acest partid a avut şi o agendă media destul de încărcată.

7). Partidul „Acţiune şi Solidaritate”

În total, PAS a avut în ianuarie 12 evenimente şi acţiuni publice. Însă, trebuie de menţionat că cea mai mare parte din acestea au fost pe linia blocului electoral ACUM din care face parte şi PAS.

8). Speakerul Andrian Candu 

Pe locul opt se situează Speakerul Andrian Candu cu 11 evenimente şi acţiuni publice. El a fost destul de activ, dacă luăm în calcul faptul că în această lună Parlamentul s-a aflat în vacanţă.

9). Partidul Liberal 

Deşi în această lună s-a activizat simţitor, pe fonul activismului altor actori politici, liberalii s-au plasat abia pe locul 9 cu 10 evenimente şi acţiuni publice.

10). „Partidul Nostru” şi „Democraţia Acasă” 

Încheie clasamentul „Partidul Nostru” şi „Democraţia Acasă”, ambele formaţiuni având în ianuarie câte patru evenimente şi acţiuni publice.

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...