[ X ]
[ X ]
Exclusiv9 Februarie 2019 07:00

Cele trei priorităţi ale lui Valeriu Ghilețchi în următorul Parlament 

În cadrul unui interviu pentru www.tribuna.md, Valeriu Ghileţchi, vicepreşedinte al Parlamentului, candidat în circumscripţia SUA şi Canada, în cadrul alegerilor parlamentare din data de 24 februarie 2019, a spus ce priorități veți avea în viitorul Parlament.

„Pentru următorul parlament mi-am stabilit trei priorități: să îmbunătățesc legătura moldovenilor din SUA și Canada cu țara natală, să continui lupta pentru valorile morale care au caracterizat o mare parte din activitatea mea de până în prezent și să promovez politici care ar ridica nivelul de bunăstare al moldovenilor”, a declarat el.
Potrivit lui, „problema perfectării actelor de identitate pentru cetățenii aflați peste hotare continuă să fie una dintre cele mai mari dificultăți cu care se confruntă conaționalii noștri din America”. „Distanțele mari până la secțiile consulare fac procedura de înnoire a documentelor foarte costisitoare și anevoioasă. Anul trecut, pentru prima dată, datorită unui amendament pe care l-am promovat, bugetul a prevăzut o sumă de circa 1 milion lei pentru pașaportizarea moldovenilor stabiliți peste hotare. Voi depune eforturi să facilităm procesul de obținere a documentelor și mai departe”, a menţionat Valeriu Ghileţchi.

Politicianul a mai spus că un alt aspect pe care se va concentra, este asigurarea pensiei pentru cetățenii care au contribuit la fondul social în Moldova și au emigrat în SUA și Canada. „Am adoptat o lege în acest sens, iar în viitorul Legislativ urmează să asigurăm implementarea ei”, a declarat el.

Notă: Varianta integrală a interviului poate fi accesată aici.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Cine va deveni Primar general al mun. Chișinău?

    View Results

    Loading ... Loading ...