[ X ]
[ X ]
Exclusiv1 Februarie 2019 06:30

Analist: Campania îmi pare deja fraudată...

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, cunoscutul analist politic, Victor Ciobanu a fost întrebat cum i se pare startul oficial al campaniei electorale.

„Neoficial campania merge demult și a înregistrat deja un număr record de fraude. Să aducem doar un exemplu – acest referendum, promovat la greu de PD, spoturile TV al căruia sunt evident electorale, iar pe panourile publicitare sunt afișați exact candidații PD în circumscripția respectivă. E agitație electorală evidentă, nu și pentru CEC. Startul oficial e doar o linie de demarcare oficială. Campania îmi pare deja fraudată, iar zilele care au rămas doar vor adăuga probe în acest sens”, a declarat el.

Întrebat pe cât de mobilizat i se pare electoratul din Moldova la această etapă – atât cel de stânga, cât și cel de dreapta, Victor Ciobanu a răspuns: „Mi se pare nu că mobilizat, e chiar invers – total debusolat. Lumea cu care discut nu cunoaște nici ce e mixtul, nici ce-i cu acest referendum, nici că va vota cu 4 buletine. E un haos indus cu bună știință de actuala guvernare. Referitor la delimitarea stânga-dreapta, electoratul de stânga e tradițional mai structurat și mai organizat. Cel de dreapta e mai fragmentat, mai fițos, are pretenții față de partide/candidați. Aici tot timpul au fost mai multe partide. Or, campania actuală e oarecum inedită – pe dreapta avem un singur concurent cu șanse”.

Notă: Varianta integrală a interviului va fi publicată de TRIBUNA mâine.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Cât credeți că va dura noua coaliție de guvernare?

    View Results

    Loading ... Loading ...