[ X ]
Important10 Ianuarie 2019 07:00

Cele cinci probleme şi ameninţări cu care se confruntă PDM   

Partidul Democrat din Moldova (PDM) se confruntă cu un şir de probleme şi ameninţări. Despre aceasta scrie, într-o postare pe blogul personal, deputatul socialist Bogdan Ţârdea. 

Astfel, e vorba de aşa probleme ca: „1. Riscul nerecunoaşterii alegerilor parlamentare. Despre aceasta se spune clar în Rezoluţia Parlamentului European din luna noiembrie.

2. Riscul colapsului financiar ca urmare a sistării ajutorului macrofinanciar al UE (100 mil. euro) şi majorărilor electorale de salarii bugetarilor.

3. Riscul izolării internaţionale totale. Astăzi, PDM are relaţii proaste cu FR, UE şi chiar cu administraţia lui Trump în SUA.

4. Riscul de a se pomeni în izolare în viitorul Parlament. PSRM sigur nu va face coaliţie cu democraţii. Sandu nu a uitat arestul lui V. Filat şi destrămarea PLDM, Năstase doarme şi vede revanşa pentru ambii Ţopa. Iar aceasta înseamnă alegeri anticipate şi un final trist pentru PDM.

5. Riscul unui maidan, adică repetarea lui 7 aprilie”.

Potrivit deputatului, „antiratingul Guvernului şi Parlamentului constituie circa 70-80%, „iar multe din structurile partinice, primari şi consilieri ai PDM sunt transfugi – la prima problemă, vor fugi ca şobolanii de pe corabie”.

„Nici PSRM, nici PAS-PDA nu vor sta să se uite cum PDM le anulează victoriile în circumscripţii prin judecăţi. Protestele vor izbucni momentan. Şi toate astea pe fondalul isteriei a circa 12 mii de ONG din Moldova, a câtorva zeci de televiziuni şi alte mijloace de informare în masă, care se hrănesc din granturi externe… Se vede că rezultatul va fi: sau victoria PSRM, sau alegeri anticipate”, concluzionează Bogdan Ţârdea.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...