[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important4 Noiembrie 2018 14:00

Omul Săptămânii: Serghei Popovici, Director al I.P. „Serviciul Tehnologia Informaţiei și Securitate Cibernetică”

În această săptămână, Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică, sub patronajul Cancelariei de Stat și a Guvernului Republicii Moldova aorganizat „Moldova Cyber Week 2018”, alăturându-se astfel inițiativei europene de a aduce în prim plan subiectul securității cibernetice, cu un program variat de activități dedicate construirii unui viitor digital securizat. 

În cadrul evenimentului săptămânii curente, a fost remarcatDirectorul Serviciului Tehnologia Informaţiei și SecuritateCiberneticăSerghei Popovicicare a gestionat eficient cele 5 zile de „Moldova Cyber Week 2018”, or tot ce înseamnăprezentăriworkshop-uri tematicescenarii în format cyberdrillîntrevederi și discuții cu experți internaționali în securitatea IT.  

Un subiect sensibil pe care Serghei Popovici l-a ținut în vizorullui în această săptămână fost siguranța copiilor în spațiulonlineScopul urmărit fost creșterea nivelului deconștientizare și informare privind riscurile la care pot fi expușicopiii atunci când navighează în mediul online.

De asemeneaîn cadrul evenimentuluiSerghei Popovici a reușit adune la un loc oficiali guvernamentalilideri ai sectoruluipublicexperți notorii în securitatea IT, companii de profil dinMoldovaRomâniaUcrainaLituaniaOlandaEstonia, SUA, participanți din Europa și regiunea CSI, care au pus în discuțiecele mai actuale probleme din domeniul securității cibernetice

TRIBUNA precizează: Serghei Popovici s-a născut pe data de 11 septembrie 1970 în oraşul Floreşti. În perioada 1987-1992 a studiat la Facultatea Organizarea Teritoriului, specialitatea Inginer funciar, Universitatea de Stat în domeniul Amenajării Teritoriului, or. Moscova, Rusia; în perioada 2005-2010 – la Facultatea de Drept, specialitatea Drept Economic, Universitatea Liberă Internaţională din Moldova; în 2011-2013 a făcut master în drept, specializarea Instituții de drept privat, Universitatea Liberă Internaţională din Moldova; în perioada 2014-2017 –     master în Științe economice, specializarea Management, Academia de Administrare Publică. În perioada 1992-2004 a activat în calitate de Director financiar al „Flor-TV” S.R.L.; 2004-2006 – Director general al „Florisentim” S.R.L.; 2006-2009 – vicedirector general al Î.S. „Centrul de telecomunicaţii speciale”; 2009-2010 – Director de direcţie generală în cadrul CCCEC; 2010 – vicedirector general al Î.S. „Centrul de telecomunicaţii speciale”; 2010-2018 – Director general al Î.S. „Centrul de telecomunicaţii speciale”; din 5 mai 2018 este 

Director al I.P. „Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică”. Deţine titlul onorific „Maestru în tehnologia informaţiei şi comunicaţii” şi Diplomă de gradul întâi conferită de către Prim-ministrul RM. Are următoarele distincții: Insigna „Maestru în tehnologia informaţiei şi comunicaţii” (Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor); Insigna de piept „Consolidarea Frăției de Arme” (Ministerul Apărării); Crucea Pentru Merit de clasa II (Ministerul Justiției); Crucea Pentru Merit de clasa II (Procuratura Generală). Este deţinător al Certificatului de absolvire a examenului final la cursul de auditori interni (SR EN ISO 19011:2011 pentru SMSI în conformitate cu standardul ISO/CEI 27001:2006; a Certificatului oferit de European Cyber Security Initiate cu privire la finisarea cu succes a Exercițiului de cooperare în cazul unor crize majore de securitate cibernetică – pentru a spori capacitățile de luare a deciziilor la nivel național; a Certificatului în domeniul Project Management. Serghei Popovici este căsătorit şi are doi copii.

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...