[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important24 Octombrie 2018 15:00

Nu e membru de partid, dar a acceptat oferta unei formaţiuni politice de a candida într-o circumscripţie! Detalii! 

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și-a identificat candidatul pentru circumscripția electorală uninominală nr.37 (Răzeni) la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Este vorba despre  Nicolae Pascaru. În context, vă propunem mai multe detalii despre potențialul deputat.

Nicolae Pascaru s-a născut la data de 18 iulie 1975. Și-a făcut studiile la Colegiul de poliţie, instructor al echipei de demonstraţii. Ulterior, a absolvit Universitatea de Studii Umanistice din Moldova, Facultatea de drept, licenţiat în drept, după care Academia de Administrare Publică pe lângă Preşedintele Republicii Moldova, fiind magistru în ştiinţe politice.

De asemenea, a făcut cursuri suplimentare: la Institutul pentru Dezvoltare Regională şi Administrativă Durabilă; Academia Politică FES (Fundaţia Friedrich Ebert, Germania);  Participant la ciclul de Seminare Internaţionale pentru lideri: or. Minsk-2006; or. Luţk-2006, or. Sankt Petersburg-2007; or. Chişinău-2008 (Organizate de -YMCA Europe), dar și membru al Sttaf-ului Organizaţiei regionale YMCA Europe.

De profesier este jurist, politolog, magistru în științe politice, profesor-antrenor, fondator al Federației „Voievod”, activist, blogger.

Astfel, din 1993 până în 1995  a făcut Serviciul militar în trupele de grăniceri ale Ministerului Securităţii Naţionale; din 1995 până în 1998 a activat la MAI, Detaşamentul Special de Pază, serviciul prin contract; 1998-2002 – profesor-antrenor Federaţia de Taekwondo;  2002-2003 – profesor-antrenor la Universitatea de Studii Umanistice; din 2004 este profesor-antrenor la Şcoala sportivă Criuleni; din 2007 este preşedinte al Federaţiei de Luptă Naţională „VOIEVOD”; din 2017 face parte din Consiliul Societății Civile pe lângă Președintele Republicii Moldova, fiind și vicepreşedinte al Comisiei pentru culte și patrimoniu cultural.

Potrivit CV-ului, la capitolul realizări profesionale, Nicolae Pascaru indică, că este Fondator al sistemului de arte marţiale cu specific naţional VOIEVOD; Campionatele Internaţionale de Arte Marţiale de stil VOIEVOD, 12 ediţii: 2006-2018; Festivităţi cultural-artistice în PMAN; Ciclu de seminare instructive pentru angajaţii MAI şi Departamentul Instituţiilor Penitenciare; Proiecte de susţinere a Uniunii Veteranilor din Republica Moldova; Ciclu de seminare instructiv-educative pentru copiii din familiile socialmente vulnerabile, precum şi cei aflaţi în detenţie; Ciclul de seminare YMCA; 2008 – Partener la organizarea festivalului internaţional al tineretului, YMCA-Praga, Republica Cehă; Seminare de Luptă Naţională „Voievod”, Iran, Federaţia Rusă, Polonia, Irlanda, Ucraina, Cehia.

În prezent, activează la Mişcarea Naţională „VOIEVOD”, dar și la Şcoala sportivă Criuleni.

De menționat că, într-un interviu pentru portalul nostru, Nicolae Pascaru a dezvăluit că nu este membru de partid.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...