[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exclusiv19 Octombrie 2018 07:00

Andrei Negruța: Trebuie de renunţat la termenul „politicieni” - cei din conducerea țării trebuie să fie manageri

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, Andrei Negruța, un om de afaceri originar din RM, cu activități în Rusia și Germania, a fost întrebat ce ar schimba în RM, dacă ar avea posibilitate.     

„Mai întâi de toate schimbările trebuie să pornească de sus în jos, și nu invers. În conducerea Moldovei trebuie să apară oameni noi, cu experiență managerială reală, nu inventată. Moldova nu este o putere economică și militară. Moldova nu face politică. Cred că termenul „politică” le permite conducătorilor să găsească scuze ușoare pentru incapacitatea de a schimba starea lucrurilor în țară. Aș renunța la termenul „politicieni” în cazul Moldovei. Așa ar fi mai clar că cei din conducerea țării trebuie să fie manageri. Cred că trebuie să fie oameni, care au creat ceva de la zero. Pe contul lor. Acest tip de oameni au altă atitudine față de oameni și față de bani”, a declarat el.

Întrebat dacă ar investi în Moldova, dacă ar vedea așa oameni în conducerea de la Chișinău, el a răspuns: „Da. Aș investi îndrăzneț. Ași fi sigur că avem aceleași scopuri și împărtășim aceleași valori. Cred că dintr-o țară guvernată de manageri responsabili oamenii nu ar pleca”.

El nu se îndoieşte că așa oameni sunt în Moldova, dar nu se văd „pentru că ei muncesc, pentru că ei nu fac spectacole publice – ei sunt concentrați pe treaba lor”.

Notă: Varianta integrală a interviului va fi publicată de TRIBUNA mâine.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...