[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important12 Octombrie 2018 10:00

Președintele PDM este cea mai influentă persoană din RM? Răspunsul Premierului Filip!

Premierul Pavel Filip, vicepreședintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), a fost întrebat, în cadrul emisiunii „Important” de la N4, dacă Președintele PDM, Vlad Plahotniuc, este cea mai puternică și influentă persoană din țara noastră. În context, Premierul a declarat că, cu certitudine, este o persoană foarte puternică.

După cum informează TRIBUNA, Pavel Filip a declarat că nu face parte din categoria oamenilor care pronunță acest nume în șoaptă și nu a făcut acest lucru.

„Trebuie să fac, aici, o remarcă. Îl cunosc pe dl. Plahotniuc de mulți ani de zile. El face parte din politicienii care au fost puternici ca oameni, ca personalități, și înainte de a intra în dimensiunea politică. Noi avem foarte multe exemple de politicieni care au venit, au ajuns în fruntea unui partid și la conducerea țării, nu chiar atât de puternici, dar când au avut o tribună în față și după ce și-a impus subalternii să-l asculte de la această tribuna – s-au declarat politicieni foarte puternici. Aici este diferența. Nu trebuie să judecăm doar prin prisma unui politician puternic sau influent, trebuie să vorbim de calitățile unui om. Iată, dl. Plahotniuc a fost puternic și până a intra în dimensiunea politică și rămâne a fi puternic și acum”, a precizat Filip.

Totodată, Pavel Filip a menționat că un lucru pe care-l urăște cel mai mult și recunoaște este ipocrizia și jumătățile de măsură.

„Eu cred că, în ultima perioadă de timp, în RM avem parte de mult ipocrizie. Văd declarații precum că  – cum se poate că un om care nu are funcție în stat ia decizii, declară unele decizii, cu care, ulterior, vine Guvernul și Parlamentul. Este un lucru firesc, pentru că dl. Plahotniuc este președintele partidului de la guvernare. Atunci când mergem în campanie electorală, merg formațiunile politice și politicienii, reprezentanții partidului vorbesc și le promit oamenilor că vor schimba lucrurile în țară. Este evident că PDM a făcut același lucru în campanie. După care, să nu uităm că Premierul, împreună cu Cabinetul de miniștri, a fost votat de către Parlament, or majoritatea parlamentară este a PDM, pentru că și-a asumat această responsabilitate. Ulterior, când vom merge în campanie, oamenii vor pune întrebări către PDM. Din punctul acesta de vedere, mi se pare un lucru absolut firesc și nu înțeleg de unde atâta isterie și declarații că unele decizii se iau la sediul PDM. Este adevărat că noi consultăm, dezbatem, cele mai importante decizii”, a conchis Filip.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...