[ X ]
[ X ]
Exclusiv9 August 2018 17:00

Corneliu Ciurea despre ce s-ar întâmpla dacă și socialiștii ar recurge la proteste

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, cunoscutul analist politic, Corneliu Ciurea a fost întrebat: Cum calificați relația guvernării cu opoziția socialistă?

„Această relație o putem numi de „nici pace, nici război”. Sunt evidente contradicțiile ideologice dintre cele două partide dar, cu siguranță, opoziția socialistă este una acceptată, „sistemică” care este încadrată regulilor politice de joc din Republica Moldova. A accepta regulile politice de joc în Moldova înseamnă să te împaci cu gândul că Plahotniuc se află în mod legitim în câmpul politic. Asta e diferența dintre socialiști și opoziția de dreapta. Totuși, socialiștii nu vor ezita să-l înfrângă pe Plahotniuc în cazul în care vor avea o asemenea ocazie. Dar nici nu fac isterie din cauza asta”, a declarat el.

Întrebat ce s-ar întâmpla dacă și socialiștii ar recurge la proteste şi dacă ar fi aceasta o presiune mai mare pe putere, Corneliu Ciurea a declarat: „Cu siguranță, alierea celor de dreapta cu socialiștii vor spori șansele protestelor. Doar că probabilitatea este foarte mică”.

Notă: Varianta integrală a interviului poate fi accesată aici.

Andriana Cheptine   

 

Sondaj

  • Cine va deveni Primar general al mun. Chișinău?

    View Results

    Loading ... Loading ...