[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exclusiv20 Iunie 2018 06:00

Cel mai nou partid din RM e în pregătiri pentru alegerile parlamentare! Liderul a dezvăluit care va fi principiul de selectare a candidaților!

După mai bine de un an de la lansarea ideii, la 13 iunie 2018 a fost înregistrat oficial Partidul Politic Voința Poporului.

Contactat de TRIBUNA, președintele partidului, Ștefan Urîtu, a precizat că formațiunea, pe care o conduce, se va implica neapărat în alegerile parlamentare din toamnă.

„Vom participa, cu siguranță.  Noi vom merge și pe uninominal, și pe lista proporțională – pe lista de partid. Vom avea două forme de participare. În teritoriu, am început lucrul încă înainte de congres, acum desigur lucrul va fi mai intens, dar lucrăm în teritoriu”, a precizat el.

Totodată, fiind întrebat cum vor fi selectați candidații care vor candida pe liste și pe circumscripții, Ștefan Urîtu a menționat că va fi elaborat un criteriu anume. „Vom face alegeri prealabile în sânul partidului – votul preferențial. În genere, noi propunem și la nivel național – votul preferențial. Asta presupune că, într-o listă candidatul poate să fie ultimul, dar să obțină cele mai multe voturi. Vom aplica acest principiu de votare și vom evidenția persoanele care au merite mai multe. Principiul meritocrație este un principiul fundamental pus în statutul partidului”, a conchis Urîtu.

Andriana Cheptine

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...