[ X ]
[ X ]
Important25 Martie 2018 15:00

Omul Săptămânii - Vlad Plahotniuc, Preşedintele Partidului Democrat din Moldova

Vlad Plahotniuc poate considera că a avut una dintre cele mai reuşite săptămâni în plan politic şi de imagine de când este în politica moldovenească.

Astfel, în această săptămână au fost diminuate tarifele la gazele  naturale, iar mulţi consumatori au primit deja facturi revizuite. Tot în această săptămână, s-a anunţat despre valorificarea (majorarea) pensiilor cu 6,6%. Şi tot în această săptămână a fost lansat programul „Prima Casă”, predestinat în special tinerilor care doresc să-şi construiască un viitor în Republica Moldova. Ca să nu mai vorbim deja de startul proiectului (la nivel legislativ) „Arena Chişinău”, dar şi despre anunţul lui Vlad Plahotniuc privind renunţarea la serviciul militar obligatoriu şi trecerea la cel profesionist. Toate aceste proiecte şi evenimente au constituit o lovitură politică şi de imagine dată de PD şi personal de liderul acestei formaţiuni, Vlad Plahotniuc.

Săptămâna a mai fost importantă pentru liderul PDM şi din alt punct de vedere – fundaţia pe care o patronează, „Edelweiss” a anunţat despre extinderea programului său de susţinere a maternităţilor şi a noilor născuţi, ceea ce iarăşi e o mişcare serioasă la capitolul imagine.

Cele menţionate arată că Vlad Plahotniuc a avut o săptămână bună din toate punctele de vedere. Rămâne de văzut dacă trendul ascendent ce se înregistrează se va menţine şi în continuare.

TRIBUNA precizează: Vlad Plahotniuc s-a născut pe data de 1 ianuarie 1966. A absolvit şcoala medie din satul Grozești, raionul Nisporeni în 1983. În  2001 – Universitatea Tehnică din Moldova, specialitatea Tehnologia Industriei Alimentare, iar în 2002 a obţinut titlul MBA, de asemenea, la Universitatea Tehnică din Moldova. În 2006 a absolvit Universitatea de Studii Europene din Moldova, devenind licenţiat în drept, profilul jurisprudenţă. În cariera sa profesională a activat în calitate de: specialist, Centrul pentru prevenirea şi reabilitarea victimelor minore „Minor”, afiliat Primăriei mun. Chişinău (1991-1993); specialist implicat în diverse activităţi în domeniul de marketing şi publicitate (1993-1998); Director Comercial „Petrom Moldova” SA (aprilie 2001 – iulie 2001); Director General „Petrom Moldova” SA (2001-2010); vicepreşedinte al „Petrom Moldova” S.A. (ianuarie 2010 – ianuarie 2011); vicepreşedinte al Consiliului de Administrare a Băncii Comerciale BC Victoriabank (aprilie 2005 – mai 2006); Preşedinte al Consiliului de Administrare a Băncii Comerciale BC Victoriabank (mai 2006 – ianuarie 2011); din noiembrie 2010 până în iulie 2015 (cu o mică pauză în 2014 când a renunţat la mandat) a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova. În decembrie 2010 a devenit vicepreşedinte al PDM (ulterior, prim-vicepreşedinte al PDM). Tot în decembrie 2010 a fost ales prim-vicepreşedinte al Parlamentului RM, funcţie pe care a ocupat-o până în ianuarie 2013. În decembrie 2016, a fost ales Preşedinte al PDM. Printre funcţiile onorifice deţinute de Vlad Plahotniuc se numără cea de Preşedinte al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Republica Moldova şi cea de Fondator al Fundaţiei pentru Dezvoltarea Republicii Moldova „Edelweiss”.

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...