[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exclusiv15 Martie 2018 16:00

Deputatul Dumitru Diacov a fost premiat pentru recordul național „20 ani în Parlamentul Republicii Moldova”

Compania de consultanţă şi promovare a imaginii „Poliexpert” şi portalul www.tribuna.md au acordat astăzi o nouă Diplomă pentru un record politic, care se va regăsi în noul proiect cu tentă istorică – „Cartea recordurilor politice a Republicii Moldova”. Este vorba despre recordul național „20 ani în Parlamentul Republicii Moldova” (1994-2001, 2005-2009,2009-2018), stabilit de Dumitru Diacov, deputat în fracțiunea parlamentară a Partidului Democrat din Moldova.

După cum informează TRIBUNA, Dumitru Diacov s-a arătat frapat de premiul pe care l-a primit.

„Da, 20 ani. Au fost ani zbuciumați, atât pentru mine și pentru partidul pe care-l reprezint, pentru RM, pentru cetățeni, dar și pentru tot spațiul acesta în care ne găsim noi. O perioadă foarte zbuciumată, cu multe valuri, cu multe încercări. Din păcate, RM nu a fost o țară pregătită să-și preia soarta în mâinile sale, s-au comis multe greșeli, s-au făcut multe încercări. Eu sper că acum, deja încercăm să ne ducem pe o cale mai sigură, pentru că deja reieșim și din propria experiență, din propriile greșeli. RM e o țară foarte mică și foarte influențată de tot ce se întâmplă în jurul nostru, și asta tot este o provocare, și asta tot este o problemă care noi trebuie să o depășim. Prin ce se deosebește dramatic RM de celelalte republici? Nu există divizarea aceasta, unul să tragă într-o direcție, altul – în altă direcție. Sunt foarte speculative, nu au nimic cu fericirea poporului, chemările acestea  între a ne uni, alți vor să ne ducă în Uniunea Vamală, și cu promisiunea că, dacă ne ducem într-o parte, o să fie  fericire, dacă o să ne ducem dincolo – o să avem pensii mari. Fericirea o găsim doar în muncă, în unitatea țării, în coeziunea națională, în efortul nostru comun și să nu așteptăm de la nimeni cadouri, dar să facem totul singuri şi atunci o să fim siguri de viitorul nostru”, a declarat Dumitru Diacov.

TRIBUNA precizează: Dumitru Diacov s-a născut pe data de 10 februarie 1952, în localitatea Kargapolie din regiunea Kurgan (Rusia), într-o familie de deportați basarabeni. În anul 1969 devine student la Facultatea de Litere, secția Jurnalism a Universității de Stat din Chișinău. În anul 1971 este transferat la Facultatea de Jurnalistică a Universității de Stat din Minsk, Belarus, ale cărei cursuri le-a absolvit în anul 1974. Până în anul 1977 a lucrat ca redactor și redactor-șef de emisiuni la Televiziunea Moldovei. Activează apoi în organele de conducere ale Organizației Tineretului Comunist (Komsomol) sovietic. În perioada 1977-1979este secretar la Comitetul de Komsomol a Comitetului de Stat pentru Radio și Televiziune, apoi devine instructor pentru ideologie la Comitetul Central al Organizaței de Komsomol din Moldova. Între anii 1981-1984 Dumitru Diacov lucrează ca șef de departament la Comitetul Central al Organizaței de Komsomol din Moldova. Din anul 1984 a fost corespondent în RSS Moldovenească al cotidianului moscovit „Komsomolskaya pravda”. Apoi a lucrat la Moscova în calitate de consilier al Secretarului Comitetului Central al Organizației de Komsomol din URSS (1986-1988). Între anii 1988 și 1989 a fost consultant la Departamentul de Relații Externe al Comitetului Central al PCUS. În perioada1989-1993 a fost șef al Biroului Agenției de Știri TASS în România, la București. Din 1993, timp de un an, activează în calitate de consilier și șef al Departamentului Politic al Ambasadei Republicii Moldova la Moscova. În anul 1994 Dumitru Diacov este ales deputat în Parlamentul Republicii Moldova pe listele Partidului Democrat Agrar din Moldova, deținând, până în anul 1995, funcția de președinte al Comisiei parlamentare de politică externă. Între anii 1995 și 1998 a fost vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova, iar, după alegerile parlamentare din 1998, la 23 aprilie 1998, este ales în funcția de Președinte al Parlamentului Republicii Moldova în legislatura a XIII-a. Deține această funcție până la 20 martie 2001, când este validat un nou Parlament. Din anul 1997 până în 2009 a fost Președintele Partidului Democrat din Moldova, inclusiv a condus această formaţiune în perioada când se numea Mişcarea pentru o Moldovă Democratică şi Prosperă. Dumitru Diacov a făcut constant parte din toate parlamentele Republicii Moldova, începând cu anul 1994, cu excepţia perioadei 2001-2005.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...