[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exclusiv9 Februarie 2018 15:00

Vladimir Ţurcan despre declaraţiile de unire cu România: Sunt bine dirijate, inclusiv și din exterior

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, deputatul din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Vladimir Țurcan a fost întrebat: Cum calificați declarațiile de unire cu România, adoptate de unele autorități locale?

„În primul rând, este vădit că aceste declarații sunt bine dirijate, inclusiv și din exterior, se simte acest lucru. Evident, aceste declarații nu sunt altceva decât o manifestare a separatismului, acțiuni care sunt anti-constituționale și îndreptate asupra securității statului, independenței și, cel mai important, integrității statului”, a menţionat el.

Întrebat ce șanse sunt la modul practic ca Parlamentul să adopte declarația propusă de PSRM și care se referă la declarațiile de unire cu România adoptate de unii aleși locali, deputatul a declarat: „Noi, Fracțiunea PSRM, am elaborat, și am înaintat acest proiect de hotărâre al Parlamentului și textul declarației respective, care condamnă aceste acțiuni unioniste și ne adresăm la toate autoritățile de stat pentru ca să nu fie pur și simplu condamnate aceste acțiuni, dar să fie luate măsuri conform legislației în vigoare. Considerăm că aceste acțiuni sunt îndreptate contra intereselor poporului R.M. și statului R.M. Care poate fi rezultatul? Noi suntem siguri că trebuie să fie rezultat pozitiv, excepție cu fracțiunea PL care nu va vota. Această hotărâre și declarație va confirma că, noi, deputații considerăm că suntem Parlamentul RM, ceea ce  însemnă că suntem cei care trebuie să fim la straja intereselor statului și la straja intereselor Constituției R.M. Cei care nu vor vota această declarație și hotărâre, se află automat în lista celor care sunt împotriva statalității, Constituției și a intereselor poporului R.M.”.

Notă: Varianta integrală a interviului va fi publicată de TRIBUNA pe parcursul zilei de mâine.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...