[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exclusiv22 Ianuarie 2018 06:30

Cel mai straniu lucru în doi ani de mandat ai Premierului Filip

Cel mai straniu în primii doi ani de mandat ai Premierului Pavel Filip a fost faptul că el nici nu a încercat măcar să apere succesele ce i-au fost atribuite şi oamenii din echipa sa ce le-au înregistrat. Este una din concluziile analizei politice a portalului TRIBUNA, dedicate primilor doi ani de mandat ai Premierului Pavel Filip.

„Ministrul Stela Grigoraş a promovat cea mai necesară reformă – a sistemului de pensionare, care i-a permis Guvernului Filip să avanseze în relaţia cu Fondul Monetar Internaţional şi… a fost demisă din funcţie. Vicepremierul Gheorghe Bălan a reuşit cele mai remarcabile succese pe filiera soluţionării problemei transnistrene (redeschiderea podului peste Nistru în regiunea satelor Bâcioc – Gura  Bâcului, introducerea controlului mixt moldo-ucrainean, semnarea celor patru protocoale arhiimportante în ajunul reuniunii de la Viena din decembrie 2017 etc.) şi… a fost demis. Ministrul Economiei, Octavian Calmâc a reuşit o mică minune economică, stabilizând economia naţională într-o perioadă extrem de complicată şi… a fost demis”, notează sursa.

Potrivit acesteia, „parcă luându-l în râs pe Premierul Pavel Filip, cei din partidul de guvernare au decis să-i lase în funcţii pe miniştrii cu cea mai proastă prestaţie – Octavian Armaşu, care a introdus tot noi şi noi impozite, atrăgând furia populaţiei asupra guvernării, şi Monica Babuc, pe vremea căreia protecţia Culturii la nivel de stat a înregistrat o scădere constantă”.

„Excepţie poate fi doar ministrul Jizdan, care a reuşit să facă ordine într-un sistem extrem de complicat şi să întoarcă poliţiştilor respectul faţă de sine, dar şi respectul unei importante părţi a societăţii. Însă cu o rândunică nu se face primăvara şi nici cu un singur ministru nu poţi face un Guvern eficient”, se mai spune în analiza citată.

Notă: Varianta integrală a analizei politice poate fi accesată la acest link.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...